1930: Mooi Amsterdam – een prachtig portret van de hoofdstad en haar inwoners – oude filmbeelden

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 
Prachtige en heel diverse beelden van oud Amsterdam en haar inwoners in deze schitterende film uit 1930.

Meer historische filmbeelden van Amsterdam:

De muziek:
0:01: Beethoven – Moonlight Sonata
5:29: Brahms – Hungarian Dance no.1
8:51: Dvorak – Symphony No.9 “De Nieuwe Wereld”, deel 3: Scherzo-Molto vivace

Dit is één van de aanvullingen bij de video’s over de groei en ontwikkeling van Amsterdam op de Facebook-pagina ‘De Verdwenen Stad: geschiedenis van Amsterdam in beeld’:

Met o.a.: Raadhuisstraat, Prins Hendrikkade, Sint Nicolaaskerk, Montelbaanstoren, Oude Schans, Beurs van Berlage, Beursplein. Damrak, Koninklijk Paleis, Dam, Scheepvaarthuis (nu Grand Hotel Amrâth Amsterdam), Nieuwmarkt, De Waag, Geldersekade, Oudemanhuispoort (Universiteit van Amsterdam), Kloveniersburgwal, Oudezijds Achterburgwal, Binnengasthuis, Binnengasthuisstraat, Concertgebouw, Van Baerlestraat, Rijksmuseum, tuin, tuinen, siertuin, Rembrandthuis, Jodenbreestraat, standbeeld Rembrandt, Rembrandtplein, Spinozahuis, Waterlooplein, woonhuis / huis Spinoza, Mozes en Aäronkerk, het Arsenaal, Academie voor Bouwkunst, Joost van den Vondel, standbeeld Vondelpark, Vondelparkpaviljoen, Paviljoen, voormalige Filmmuseum, Vondel CS, Muiderpoort, Alexanderplein. Tropenmuseum, Tropeninstituut, Koloniaal Instituut voor de Tropen, Poppenkast op de Dam, Janus Cabalt, Jan Klaassen en Katrijn, straattekenaar, fietsers, fietsen, duivenmelken, duiven, duivenhouden, houden van duiven, diamantindustrie, Diamantbeurs, Beurs voor de/den Diamanthandel, Nieuwe Achtergracht, Weesperplein, bewerking diamanten, grootste diamant de Cullinan, onbewerkt / ruw en bewerkt, moderne architectuur, Amsterdamse School, Amsterdams Lyceum, Valeriusplein, Olympiaplein, Churchillaan / Churchilllaan 209, Churchilllaan 211, Begijnhof, Begijnhofje, begijnen, Reguliersbreestraat, Centraal Station, vogeltjesmarkt Amstelveld, stegen, steegjes, Utrechtsestraat, begrafenisstoet, de Amsterdamse haven, het IJ, Koninklijke Hollandsche Lloyd / Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34, schepen, scheepvaart, werven, Amstel, Blauwbrug, historische trams, verkeer, Hoge Sluis / Hogesluis, Sarphatistraat, ophaalbrug, Sloterkade, Schinkel, Schinkelhavenstraat, Theophile de Bockstraat, Munttoren, Muntplein, Hotel l’Europe, Herengracht 477, Herengracht 475, Herengracht 473, Herengracht 471, Herengracht 469, bewoners, inwoners, oldtimers, Verdwenen Stad Amsterdam, I Amsterdam, oud Amsterdam / vroeger en nu, Mokum, Amsterdammers, Amsterdamse geschiedenis, historie, heden en verleden, toen en nu.

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 

23 gedachten over “1930: Mooi Amsterdam – een prachtig portret van de hoofdstad en haar inwoners – oude filmbeelden”

 1. De toerist anno nu bezoekt nog steeds dezelfde locaties als in 1930. Hoe meer er verandert hoe meer hetzelfde blijft. We zijn allemaal bezoekers van de stad. We blijven een tijdje en dan vertrekken we weer. De stad leeft langer dan wij.

  Beetje nostalgie is leuk maar om nu te denken dat het leven toen beter was getuigt van gebrek aan historisch besef. 1929 was het begin van een enorme werelwijde economische crisis. De armoe in Nederland was een groot probleem. Het Jordaanoproer, waarbij doden vielen, begon in 1934.

  In Duitsland kwam Hitler aan de macht in 1933. De eerste wereldoorlog was pas12 jaar daarvoor tot een eind gekomen.

  Mooie beelden, mooie muziek en nostalgische gevoelens wellen gemakkelijk op. Maar we hebben het nu echt vele malen beter dan toen.

  Beantwoorden
 2. Rotterdam was toen ook zo "mooi". Tien jaar later lag die prachtige stad in puin, dankzij de nazis. Amsterdam is gespaard gebleven, door het oog van de naald. Goede bijdrage voor de jeugd van nu.

  Beantwoorden
 3. Op 7:43 zie je de destijds wereldberoemde diamantslijperij Asscher aan de Tolstraat waar de ruwe diamant The Cullinan van 3100 karaat in 1906 in 9 grote en 96 kleine diamanten werd gekliefd. Maanden kon Asscher er niet van slapen want het Engels koningshuis stond toen op het toppunt van haar macht en heerste over een kwart van de Aarde. Op een nacht liep hij naar beneden, pakte een hamer en een beitel en gaf meteen, in één keer, zonder aarzelen de grote klap die gelukkig goed uitpakte. Het grootste brok is nu een peervormige diamant van 530 karaat, genaamd De Ster van Afrika, en zit nu in de scepter van de Engelse kroonjuwelen, net onder het tempelierskruis.

  Beantwoorden

Plaats een reactie