Amsterdam – Haarlem | Op Verloren Stations Spotten №1

laatste update: 05-2022


Om te vieren dat de spoorwegen 180 jaar bestaan neemt Hidde van Meneer en mevrouw trein je mee langs alle stations van de oude lijn tussen Amsterdam, Haarlem, Leiden, Den Haag en Rotterdam die anno 2019 niet meer bestaan.

In deze aflevering gaan we naar:
0: 00 Intro bij d’Eenhonderd Roe
0: 45 km-01,00 · Amsterdam Droogdok, Amsterdam Westerdok.
2: 22 km 00,00 · Amsterdam Willemspoort
3: 13 km 00,03 · d’Eenhonderd Roe
4: 39 km 02,40 · Sloterdijk, Sloterdijk Zuid
5: 35 km 15,80 · Haarlem (tot 1842)

BELANGRIJK: Ik heb mijn best gedaan om alleen juiste informatie in deze video’s te vertellen met behulp van de informatie gekregen van de volgende bronnen. Als ik toch dingen zeg die onjuist zijn kan je dit tegen mij zeggen in de reacties. Voor dat je mij als bron gaat gebruiken moet je eerst in de reacties kijken of alles wat ik heb gezegd juist is.

Bronnen:
Stationsweb
Wikipedia
Het Utrechts Archief
Het Amsterdams Archief
Het Spoorwegmuseum
Het Geheugen van Nederland
Spoorzoeker
Topotijdreis

Intro muziek: Original Rags door Scott Joplin