Beeckestein – Velsen Zuid – Netherlands

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 
Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid is een uniek stukje Nederland. Wandel door het romantische parkbos in landschapsstijl of door de strakke, geometrische tuinen. Je vindt hier veel elementen van historische waarde. Er is een klassieke kruidentuin met slangenmuur, een bloemenwaaier, een romantisch berceau en een barokke siertuin. Deze buitenplaats is de ideale plek om de drukte van de Randstad te ontvluchten.

De geschiedenis van Beeckestijn gaat terug tot de vijftiende eeuw. Beeckestijn was vroeger een buitenverblijf voor rijke kooplieden uit Amsterdam. In 1742 kocht Jan Jacob Boreel Beeckestijn. Van alle bewoners drukte hij het meest zijn stempel op het uiterlijk van de buitenplaats. Sinds begin 2011 is Natuurmonumenten beheerder van de tuinen en het parkbos. Buitenplaats Beeckestijn is met de gebouwen en het hele parkbos een rijksmonument.

Tuinstijlen
Op Beeckestijn zijn steeds nieuwe tuinstijlen aangelegd zonder de oude te vervangen. Dat is heel bijzonder. Al wandelend passeer je verschillende stijlen zoals classicisme, régence en rococo. Beeckestijn is één van de belangrijkste tuinverzamelingen van ons land. Het tuinontwerp uit uit 1772 waarop de latere restauraties gebaseerd zijn, is van J.G. Michael. Het ontwerp van Beeckestijn was één van de eerste opdrachten van deze later beroemde tuinarchitect.

Stinsenflora
Op buitenplaats Beeckestijn vind je enorm veel stinsenplanten. Dit zijn sierplanten die rond de tweede helft van de 19e eeuw op landgoederen, buitenplaatsen, states en herenboerderijen werden aangeplant. Het woord stinsenplant komt van het Friese woord stins, dat stenen huis betekent. Dit waren de woningen van adellijke of aanzienlijke heren, die vaak landgoederen bezaten. Kom in het voorjaar naar Beeckestijn en bewonder deze bloeiende stinsenplanten. De stinsenflora van Beeckestijn is zeer soortenrijk, waarbij het roomwitte Haarlems klokkenspel er uit springt. Je zult versteld staan van alle prachtige kleuren!

Slangenmuren en bloemenwaaier
Op de buitenplaats vind je twee slangenmuren. Door hun slingerende vorm houden deze muren zonnewarmte langer vast, zodat er leifruit kan groeien. Naast de kruidentuin ligt een ronde bloementuin. De oorspronkelijke versie van de cirkelvormige bloemenwaaier is rond 1745 door de toenmalige eigenaar aangelegd om te pronken met zijn bijzondere plantencollectie. Ronde bloementuinen waren in deze periode vrij gebruikelijk, maar de vorm van de bloemenwaaier op Beeckestijn met zijn gedraaide bloembedden is uniek.

Trouwlocatie
Ook is buitenplaats Beeckestijn een erkende trouwlocatie van de gemeente Velsen. Het landhuis, de siertuinen en het parkbos vormen een prachtig decor voor sfeervolle trouwfoto’s. Wil je foto’s maken op het voorplein en in het landhuis? Daar is toestemming voor nodig van Stichting Beeckestijn. Vul hiervoor het aanvraagformulier in. Je betaalt hiervoor een vergoeding. Dit bedrag komt ten goede aan de instandhouding van het huis en de tuinen van Beeckestijn.

Buitenplaats Beeckestijn vormt een oase van rust, midden in het groen. Kom ook genieten van al het moois op deze buitenplaats.

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 

1 gedachte over “Beeckestein – Velsen Zuid – Netherlands”

Plaats een reactie