Benefietconcert moet voetbalclub WKE redden: ‘Die club mag niet weg’

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 
EMMEN – Met een benefietconcert zet voetbalclub WKE Emmen vanmiddag alle zeilen bij om het dinsdag uitgesproken faillissement af te wentelen. Op Sportpark Grote Geert treden 27 artiesten op in een grote tent en in de kantine.

Onder anderen zangers Jannes, René Karst en Chris de Roo treden op. Die laatste is ook de initiatiefnemer en organisator van de sponsoractie.

‘Die club mag niet weg’
“Ik zal je eerlijk vertellen dat ik niet zoveel met de club heb en ik ben ook geen voetballiefhebber”, bekent De Roo. “Maar toch organiseer ik dit. Waarom? Omdat ik van mening ben dat je als artiest iets kunt doen. Ik woon in Emmen. En WKE hoort bij Emmen. Mijn vrienden zitten hier ook op voetbal. Die club mag niet weg.”

Belastingdienst
De Belastingdienst zit de Topklasser uit Emmen op de hielen, het was de fiscus die het bankroet heeft aangevraagd. Hoeveel geld de Belastingdienst tegoed heeft van de club is onduidelijk. Voorzitter Tjeerd Boonstra denkt in ieder geval dat 70.000,- euro genoeg is om het seizoen af te maken.

Kleine twee maanden de tijd
De club is tegen de uitspraak van de rechtbank in hoger beroep gegaan. Daardoor hebben de Emmenaren zes tot acht weken de tijd om extra geld te sprokkelen, voordat ze in het gerechtshof moeten verschijnen.

Beproefd recept
In november 2014 wist de club nog te ontsnappen aan een bankroet, mede dankzij een benefietconcert in het Hampshire Inn Hotel Emmen. Toen trof WKE een regeling met de Belastingdienst en moest 200.000,- euro betalen. De oorspronkelijke schuld bedroeg 570.000,- euro.

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 

Plaats een reactie