Budget hotelkamers vs Luxe suites in 2022

laatste update: 01-2022

Er zijn geen twee manieren: iedereen houdt van een goed koopje. Wanneer uw vakantie snel komt en u zoekt online naar een hotel, gaat er niets boven het gevoel struikelen over budgethotels met geweldige aanbiedingen.

Wie vindt het niet leuk om een ​​kamer te vinden voor € 50 per nacht of een hotel dat een nacht gratis belooft? Maar als er een kleine stem in je hoofd is die je vertelt op je hoede te zijn voor deals die te mooi lijken om waar te zijn, luister er dan naar.

De trieste waarheid is dat de meeste budgethotels met kamers tegen onverslaanbare prijzen dit alleen kunnen betalen omdat ze op de een of andere manier beknibbelen op kwaliteit. Of dat nu betekent dat u ongetrainde mensen inhuurt om de receptie te bemannen of dienstmeisjes instrueert om niet regelmatig handdoeken te vervangen, het is een veilige gok dat uw koopjeshotel, nou ja, veel minder zal zijn dan u had verwacht.

Toch kan het toch verleidelijk zijn om een ​​risico te nemen en die budget hotelkamer te boeken. Zolang het bed vrij is van bedwantsen en de douche werkt, ben je goed, toch?

Vakanties zijn tenslotte bedoeld om de stad te raken, niet opgesloten te blijven in je hotelkamer, toch? Mis.

In werkelijkheid kan een hotelkamer uw vakantie maken of breken, en het kiezen van de juiste is bijna net zo belangrijk als het kiezen van de juiste bestemming.

Lage kosten voor een prijs

Hoewel het misschien leuk zou zijn om dat lage, lage nummer op uw creditcardafschrift te zien, wees gewaarschuwd: er zijn allerlei verborgen kosten verbonden aan het boeken van een goedkope hotelkamer.

Het is waarschijnlijk dat veel van hen nooit op uw rekening zullen verschijnen, maar dat betekent niet dat u op de een of andere manier niet voor hen zult betalen.

Budget Hotels vs. Luxe Suites – Waarom meer betalen?

Een hotelkamer kan uw vakantie maken of breken.

Zo hebben goedkope hotelkamers veel meer kans op allerlei problemen die pas duidelijk worden als u eenmaal bent ingecheckt en uitgepakt.

We hebben het over slecht sanitair, slecht functionerende kachels en airconditioners, gecompromitteerde deurbeveiliging, plagen en zelfs ontbrekende essentiële items zoals koffiezetapparaten, magnetrons en shampoo.

En dit zijn precies de dingen die u zult opmerken. Als u een budgetkamer boekt, loopt u ook het risico uzelf bloot te stellen aan een kamer die mogelijk niet goed is schoongemaakt tussen gasten.

Tenzij u er volledig zeker van kunt zijn dat de netheid van uw hotel overeenkomt met die van u, zult u uw gemoedsrust opofferen voor de duur van uw verblijf. De kans is groot dat het het niet waard is, hoe goedkoop de kamer ook is.

Het serviceprobleem

In het geval dat u merkt dat er iets mis is met uw kamer, is het zeer goed mogelijk dat het niet gemakkelijk zal zijn om het te repareren.

Budgethotels reageren notoir niet – zelfs contact opnemen met de juiste persoon kan moeilijk zijn. Maar zelfs als het je lukt om de juiste persoon of afdeling te bereiken, bestaat de kans dat je ze niet bijzonder meegaand zult vinden.

Omdat hun basistarieven zo goedkoop zijn, kunnen goedkope hotels het zich vaak niet veroorloven het geld uit te geven om hun fouten te herstellen. Of je nu een loodgieter buiten kantooruren of een vervangende ijsemmer nodig hebt, verwacht een worsteling in elke fase van het proces.

Als je echt pech hebt, kan het hotel een manier vinden om je de rekening te laten betalen, en het laatste wat iemand wil, is dat ze ’s avonds laat ruzie maken met een koppige hotelconciërge over wie de kosten moet dekken. Tip: dat zou wel moeten, maar zo werkt het misschien niet.

Budgethotels, en de mensen die ze boeken, kunnen troost vinden in het feit dat goedkope kamers op zijn minst een belangrijke stap hoger zijn dan Airbnb.

Budgethotels zijn immers nog steeds hotels, wat betekent dat hun werknemers, althans in theorie, de training en verantwoordelijkheid hebben die verhuurders op Airbnb missen.

Maar als je verder kijkt dan het label, wordt het duidelijk dat budgethotels meestal veel meer gemeen hebben met Airbnb dan met luxe hotels.

Als je sceptisch bent over deze tekortkomingen van Airbnb, klik dan hier om Suiteness het voor je te laten opsplitsen, en je zult de overeenkomsten tussen Airbnb en goedkope hotelkamers vrij snel opmerken. Moeilijk te bereiken medewerkers? Controleren. Gebrek aan aansprakelijkheid? Controleren. Onoplettendheid van de gasten? Dubbel Check.

De Suite-ervaring

Toegegeven, niet alle budgethotels zijn zo onaangenaam. Misschien heb je geluk en ontvang je een kamer die aan al je verwachtingen voldoet.

Maar zelfs in een volledig operationele staat zal uw goedkope hotelkamer uw vakantie nog steeds onder druk zetten. Dat komt omdat hoe luxueus en opwindend uw dagactiviteiten ook zijn, het is onmogelijk om de ultieme vakantie-ervaring te bereiken met de wetenschap dat u aan het eind van de dag terugkeert naar een donkere, groezelige hotelkamer.

Luxe suites bieden een onovertroffen service om ervoor te zorgen dat aan al uw wensen wordt voldaan. Bovendien kunnen de ongelooflijke voorzieningen die bij luxe hotelsuites horen (denk aan butlerservice, geweldige spapakketten, sportwagenverhuur en meer) een vakantie van gemiddeld naar buitengewoon volledig transformeren!

 

 

Twee problemen met hotelsuites

Helaas zijn hotelsuites niet perfect. Ze worden vaak geassocieerd met elitarisme en snobisme, waardoor mensen aarzelen om ze te boeken. Naast de reputatie kunnen hotelsuites verwarrend en moeilijk te boeken zijn, of u het nu online of telefonisch doet.

Mogelijk moet u meerdere keren bellen en een aantal dagen op internet zoeken naar een haalbare optie. Deze moeilijkheden hebben veel reizigers weggejaagd van luxe suites en lieten hen wensen dat er een betere manier was. Welnu, dat is er nu.

De oplossing van Suiteness

Suiteness biedt voor iedereen een gemakkelijke en toegankelijke manier om de perfecte hotelsuite te boeken. In minder dan vijf minuten kunt u uw gratis account aanmaken en toegang krijgen tot tientallen exclusieve suites.

Kies gewoon uw stad, reisdatums en aantal gasten en u krijgt een verscheidenheid aan beschikbare kamers te zien die direct kunnen worden geboekt en die aan uw behoeften en prijsklasse voldoen!

Suiteness biedt ook een conciërgeservice om al uw reisarrangementen voor u te verzorgen. Of u nu een vlucht, dinerreservering of rit vanaf de luchthaven moet regelen, Suiteness heeft u gedekt! Het is de ultieme innovatie in reisplanning waardoor je je afvraagt ​​hoe je het ooit hebt gehaald.

Verschillende kamertypes in hotels

In hotels worden de kamers gecategoriseerd en geprijsd op basis van het type bed, aantal inzittenden, aantal bedden, decor, specifieke meubels of kenmerken en tegenwoordig speciaal zelfs het speciale thema dat beschikbaar is in de kamer.

Bij het toewijzen van de gastenkamer voor de aankomst van de gast moet de baliemedewerker later op de hoogte zijn van de kenmerken van de gastenkamers voor elk kamertype dat beschikbaar is in het hotel.

Ook niet te vergeten een gastspecifiek verzoek of kamer specifiek verzoek van de gast voor bijvoorbeeld: – kamer weg van de lift, kamer met kingsize bed, slaapkamer met 2 aparte bedden, rookvrije kamer etc.

De volgende definities van kamertypes zijn gebruikelijk in de hotelbranche:

1) Single: Een kamer toegewezen aan één persoon. Mogelijk een of meer bedden.

De grootte of oppervlakte van eenpersoonskamers is over het algemeen tussen 37 m² en 45 m².

Kamertype In hotel – Eenpersoonskamer

2) Dubbel: een kamer toegewezen aan twee personen. Mogelijk een of meer bedden.

De kamergrootte of oppervlakte van tweepersoonskamers is over het algemeen tussen 40 m² en 45 m².

Kamertype In hotel – Tweepersoonskamer

3) Triple: een kamer die plaats biedt aan drie personen en is uitgerust met drie eenpersoonsbedden, een tweepersoonsbed en een tweepersoonsbed of twee tweepersoonsbedden.

De kamergrootte of oppervlakte van driepersoonskamers is over het algemeen tussen 45 m² en 65 m².

Kamertype In hotel – Driepersoonskamer

4) Quad: een kamer voor vier personen. Mag twee of meer bedden hebben.

De kamergrootte of oppervlakte van vierpersoonskamers ligt over het algemeen tussen 70 m² en 85 m².

Kamertype In hotel – Vierpersoonskamer

5) Queen: een kamer met een queensize bed. Mag bezet zijn door een of meer personen.

De grootte van de kamers of de oppervlakte van de Queen-kamers ligt over het algemeen tussen 32 m² en 50 m².

Kamertype In hotel – Queen Kamer | Kamer met queensize bed in het hotel

6) King: Een kamer met een kingsize bed. Mag bezet zijn door een of meer personen.

De grootte van de kamers of de oppervlakte van de King-kamers is over het algemeen tussen 32 m² en 50 m².

Kamertype In hotel – King Kamer | King Room Type in hotel

7) Twin: een kamer met twee aparte bedden. Mag bezet zijn door een of meer personen.

De kamergrootte of oppervlakte van tweepersoonskamers zijn over het algemeen tussen 32 m² en 40 m².

Kamertype In hotel – Tweepersoonskamer met 2 Aparte Bedden

8) Een kamer die plaats biedt aan twee personen met twee aparte bedden die met elkaar zijn verbonden door een gemeenschappelijk hoofdeinde. De meeste budgethotels hebben de neiging om veel van deze kamerinstellingen te bieden die zowel koppels als partijen in tweeën verzorgen.

De grootte of oppervlakte van de kamer is over het algemeen tussen 32 m² en 40 m².

Kamertype In hotel – Twin bed met gemeenschappelijk hoofdbord

9) Double-double: een kamer met twee dubbele (of misschien queensize) bedden. En is geschikt voor twee tot vier personen met twee aparte, dubbele of queensize bedden.

De grootte of oppervlakte van de tweepersoonskamers / tweepersoonskamers zijn over het algemeen tussen 50 m² en 70 m².

Kamertype In hotel – Tweepersoonskamer

10) Studio: een kamer met een studio-bed – een bank die kan worden omgezet in een bed. Kan ook een extra bed hebben.

De kamergrootte of oppervlakte van Studio kamertypes ligt over het algemeen tussen 25 m² en 40 m².

Kamertype In hotel – Studio kamer

11) Suite / Executive Suite: een salon of woonkamer die is verbonden met een of meer slaapkamers. (Een kamer met een of meer slaapkamers en een aparte woonruimte.)

De kamergrootte of oppervlakte van Suite-kamers ligt over het algemeen tussen 70 m² en 100 m².

Kamertype In hotel – Suite Kamer | Kamer met een aparte woonkamer in hotel

12) Mini Suite of Junior Suite: Een eenpersoonskamer met een bed en een zithoek. Soms bevindt het slaapgedeelte zich in een slaapkamer die gescheiden is van de woonkamer of woonkamer.

De kamergrootte of oppervlakte van Junior Suites ligt over het algemeen tussen 60 m² en 80 m².

Kamertype In hotel – Junior Suite Kamer | Mini Suite kamer

13) President Suite | Presidential Suite: de duurste kamer van een hotel. Gewoonlijk is er slechts één president-suite beschikbaar in één hotelhotel. Net als bij de normale suites heeft een president-suite altijd een of meer slaapkamers en een woonruimte met een sterke nadruk op grootse inrichting van de kamer, hoogwaardige voorzieningen en benodigdheden en op maat gemaakte diensten (bijv. Persoonlijke butler tijdens het verblijf) .

De grootte van de kamers of de oppervlakte van de presidentiële suites ligt over het algemeen tussen 80 m² en 350 m².

Kamertype In hotel – President Kamer | Presidentiële suite | Luxe Suite | Pent house Suite

14) Appartementen / kamer voor verlengd verblijf: Dit kamertype is te vinden in service-appartementen en hotels die gericht zijn op gasten die lang blijven. Open keukens, kookgerei, droger, wasmachine etc. zijn meestal aanwezig in de kamer. Er wordt slechts één keer per week of twee keer per week schoongemaakt.

De kamergrootte of oppervlakte van Serviced Apartments is over het algemeen tussen 96 m² en 250 m².

Kamertype In hotel – Serviced Apartment | Apart hotel Kamer | Appartement met keuken in hotel

15) Aansluitende kamers: kamers met individuele toegangsdeuren van buiten en een tussendeur. Gasten kunnen van kamer wisselen zonder door de gang te gaan.

De kamergrootte of oppervlakte van aangrenzende kamers ligt over het algemeen tussen 30 m² en 50 m².

Kamertype In hotel – aangrenzende kamer | Onderling Verbonden Kamer | Aansluitende kamer

16) Murphy-kamer: een kamer die is uitgerust met een slaapbank of een Murphy-bed (dwz een bed dat uit een muur of kast kan worden gevouwen) dat overdag kan worden omgevormd van een slaapkamer naar een woonkamer overdag.

De kamergrootte of oppervlakte van Murphy-kamertypes ligt over het algemeen tussen 20 m² en 40 m².

Kamertype In hotel –  Studio kamer | Kamer met klapbed

17) Toegankelijke kamer / gehandicapte kamer: dit kamertype is voornamelijk ontworpen voor gasten met een handicap en het is wettelijk verplicht dat hotels een bepaald aantal toegankelijke kamers bieden om discriminatie te voorkomen.

De kamergrootte of oppervlakte van toegankelijke kamertypes ligt over het algemeen tussen 30 m² en 42 m².

Kamertype In hotel – Toegankelijke kamer | Gehandicapte kamer

18) Cabana: Dit type kamer grenst altijd aan het zwembad of heeft een privézwembad aan de kamer.

De kamergrootte of oppervlakte van Cabana-kamertypes ligt over het algemeen tussen 30 m² en 45 m².

Kamertype In hotel – Cabana | Kamer met toegang tot het zwembad | Kamer nabij zwembad

19) Aangrenzende kamers: kamers met een gemeenschappelijke muur maar zonder tussendeur.

De kamergrootte of oppervlakte van aangrenzende kamertypes ligt over het algemeen tussen 30 m² en 45 m².

Kamertype In hotel – Aangrenzende kamer | Aangrenzende kamer

20) Aangrenzende kamers: kamers dicht bij elkaar, misschien in de gang.

De kamergrootte of oppervlakte van aangrenzende kamertypes ligt over het algemeen tussen 30 m² en 45 m².

Kamertype In hotel – Aangrenzende kamer | Kamer naast elkaar

21) Villa: Een speciale vorm van accommodatie die in sommige resorthotels te vinden is. Het is een soort vrijstaande woning die extra privacy en ruimte geeft aan hotelgasten. Een volledig uitgeruste villa heeft niet alleen slaapkamers en een woonkamer, maar ook een privézwembad, een jacuzzi en een balkon. Het is geschikt voor koppels, gezinnen en grote groepen.

De kamergrootte of oppervlakte van Villa’s ligt over het algemeen tussen 100 m² en 150 m².

Kamertype In hotel – Villa | Kamertypes in hotel en resort

22) Executive Floor / Floored Room: Een kamer gelegen op de ‘executive verdieping’ die gemakkelijke toegang biedt tot de executive lounge. Bovendien bieden sommige hotels ook ‘vrouwelijke executive verdiepingen’ met kamers die alleen aan vrouwelijke gasten zijn toegewezen om veiligheids- en beveiligingsredenen.

De grootte van de kamer of het oppervlak van de Executive verdieping ligt over het algemeen tussen 32 m² en 50 m².

Kamertype In hotel – Executive Floor Rooms | Kamer op Executive verdieping

23) Roken / niet-roken kamer: Veel hotels bieden zowel rookvrije als rookvrije kamers voor hun gasten. Om de effecten van passieve rookblootstelling op niet-rokende gasten te minimaliseren.

De grootte van de kamer of de oppervlakte van de rookvrije kamer is over het algemeen tussen 30 m² en 250 m².

 

Hotel Budget

 

 

Het maakt niet uit of het met origami-zwanen, een leuk verpakt snoepje en een fles champagne kwam, een kamer is geen suite. En niet alle suites zijn ook hetzelfde gemaakt. Dus zo niet voor al het mooie, hoe verschilt een suite van een kamer?

Hotelkamer versus hotelsuite

Een standaardkamer is het meest geboekte type accommodatie – 80% van de tijd om precies te zijn. Je krijgt een eenpersoonskamer met een of meer kingsize, queensize, volledige of twee aparte bedden, een bureau, een badkamer en misschien een kast, een tv en een dressoir.

Een suite is een veel grotere accommodatie. Het heeft meestal een aangrenzende badkamer, een woonruimte en meestal ook een eethoek. Zie het als een gemeubileerd appartementachtig verblijf dat tussen de 400 m² en 3000 m² (of meer!) Kan zijn.

Dus wat is in vredesnaam een ​​junior suite?

Interessant is dat niet alle suites hetzelfde zijn gemaakt en dat sommige mensen uiteindelijk een verheerlijkte kamer krijgen als ze een ‘luxe suite’ boeken. Daarom is het belangrijk om te weten wat voor soort suite je krijgt, vragen te stellen en veel foto’s van de suite te zien. Een suite kan een van deze betekenen:

De suite.

Een grote appartementachtige indeling met aparte woonkamer, een of twee slaapkamers met aangrenzende badkamers en / of damestoiletten en meestal ook een eethoek. De meeste van deze suites hebben woonkamers en slaapkamers, gescheiden door een stevige scheidingswand als een deur.

Dit zijn de meest voorkomende suites en hebben doorgaans de voorkeur van gezinnen met jonge kinderen of een of meer samenreizende stellen.

De Junior Suite.

Junior suites zijn kleiner dan een gewone suite, maar wat nog belangrijker is, ze hebben doorgaans geen solide scheiding tussen de slaapkamers en de woonkamer.

Deze suites hebben een kleine woonruimte die een verlengstuk is van de slaapkamer en geen eetgedeelte heeft. Het goede deel van junior suites is dat ze lager geprijsd zijn dan reguliere suites en vaak slaapbanken hebben, zodat u meer gasten kunt huisvesten.

De residentiële suite.

Dit zijn volledig ingerichte suites in elke zin van het woord. U krijgt niet alleen een aparte woonkamer, eetkamer en een of meer badkamers, sommige suites hebben ook natte bars, volledig uitgeruste keukens, in-suite was-droogcombinaties en zelfs patio’s en terrassen.

De presidentiële suite.

De absoluut beste suite in elk hotel. De meeste hotels hebben meestal maar een paar presidentiële of penthouse-suites. Typisch gehuisvest op de bovenste verdiepingen, dit is uw ultra-weelderige architectuur-digest-fancy-af suite met alles wat u maar kunt bedenken. Fantastisch panoramisch uitzicht, high-end toiletartikelen, bubbelbaden in badkamers die eruit zien als spa’s, uitgebreide woon-, eet- en slaapkamergedeeltes, entree foyers, privéterrassen en soms zelfs privébutlers!

De Connecting Suite.

Alleen op Suiteness beschikbaar, aangrenzende suites zijn suite-configuraties waarbij meer dan één slaapkamer is verbonden met de woonkamer van een suite. Sommige hiervan hebben ook één suite die verbinding maakt met een andere suite.

U ziet, de meeste hotelsuites zijn gebouwd met een aangrenzende kamer of suite met een aparte eigen ingang. Helaas zijn hotelreserveringssystemen verouderd. Dus hoewel deze suites en kamers aan elkaar vast zitten, kunnen ze alleen afzonderlijk worden verkocht en nooit samen als een onderling verbonden suite.

Tot nu toe. Een aangrenzende suite is in wezen hetzelfde als een gewone suite op volledige grootte met meer dan één aangrenzende slaapkamer – alleen goedkoper. Je kijkt ergens tussen een verschil van € 100 tot zelfs € 1.000 tussen een gewone suite met twee slaapkamers en een aangrenzende suite met twee slaapkamers. Bekijk hoe het verblijf in een aangrenzende suite is met deze virtuele tour.

Wat is de beste suite?

Nou, de vraag zou moeten zijn, wat is de beste suite voor mij? Omdat het afhangt van uw budget en behoeften. We hebben gezien dat gewone suites met één slaapkamer een grote hit zijn bij gezinnen met baby’s of peuters die specifiek een deur nodig hebben die kan worden gesloten tussen de woonkamer en de slaapkamer.

 

Hotelbubbelbad Aw.png