Cycling Documentary: ZIJN TWEEËNTWINTIG WAS NOG SCHOON

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 
Een hommage aan het boek de Renner van Tim Krabbé.

www.liveslowridefast.com

Speciale dank aan:
Tim Krabbé
Bert Wagendorp
Maarten Ducrot
Peter Winnen
Thijs Zonneveld
Cees Bol
Karsten Kroon
Sam Oomen

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 

30 gedachten over “Cycling Documentary: ZIJN TWEEËNTWINTIG WAS NOG SCHOON”

 1. Ook op fietsvakantie geweest deze zomer langs de zuidkant van de Cevennen, dwars door de Languedoc via Millau en langs de Tarn naar Anduze, in 5 dagen in mijn eentje met een tent en vakantiefiets om en door de Cevennen en daarna bij mijn gezin in Anduze, een prachtig dorp op de camping. Ik verlang er nu alweer naar terug. De hitte, de zomer, de rust. De uitputting en het boek. Ik lees het elk jaar weer op de camping omdat ik er heel erg gelukkig van word. Mijn zoon is schaatser en wielrenner en is nu 13, ik heb hem afgelopen zomer het boek laten lezen, hij vond het een leuk boek, maar ik merkte vooral dat hij onder de indruk was en niet helemaal begreep wat hij nu gelezen had. Dat komt wel.

  Heb nog Tour for life 2012 gereden, Maarten Ducrot was er ook. Het was zo dichbij als ik ooit zou geraken. De tocht van 220km door de Ardennen bracht mij terug tot het individu wat ik wilde zijn en ik sliep de avond in een tentje met matras die leegliep, na een uur sliep ik op de grond maar was zo moe dat ik sliep. ;s morgens was ik de gelukkigste mens op aarde.

  Beantwoorden
 2. Dank je wel! Wakker worden. Luisteren naar podcast van Thijs Zonneveld. Over deze docu horen. Wielerromantiek om de dag te beginnen. Terug naar "De Renner" op mijn literatuurlijst op het VWO, welke ik een dag voor mijn examen doorbladerde, mij toen beseffende dat ik beter mijn mijn boek neer kon leggen om de fiets te pakken en het land in te trekken. Pak in ieder geval nu zo de fiets, om net als toen een rondje in de regen te rijden.

  Beantwoorden
 3. Gave docu hoor! Lekker uitgebreid.
  Toch knaagde het een beetje; er is in de Nederlandse taal op zijn minst één ander klassiek wielerboek… Te midden der kampioenen.

  In 1994 stuurde ik Tim Krabbé een brief, er was nog geen internet immers, om hem mijn bevindingen op de Col D'Uglas te laten weten. Ik kreeg een aardige brief terug. Bij gelegenheid zal ik de brieven opzoeken en checken wat voor tijd ik toen reed. De volgende stap is natuurlijk om nu 36 jaar na dato weer te kijken hoe ik het doe op die beklimming.

  Beantwoorden
 4. Bedankt voor de prachtige hommage aan De Renner! Van de eerste tot de laatste minuut waanzinnig genoten. Even te gast in het wieleruniversum, tijd vergeten, maar veel te mooi om stop te zetten. Dan maar wat vermoeider de volgende werkdag in. De Renner stond ook op mijn leeslijst op de middelbare school. Echter, het is niet mijn favoriete wielerboek. Het eerste deel van het boek Van Santander tot Santander van Peter Winnen wint het (nipt) voor mij. Dus…… Zou het niet een leuk projectje voor de toekomst zijn?

  Beantwoorden

Plaats een reactie