De Leukste Studentenstad: Eindhoven

laatste update: 05-2021


Tim Runia en Niek Mulder hebben een fantastische studententijd gehad in Groningen, maar die tijd is zo goed als voorbij. Daarom trekken ze er nog één keer op uit om te kijken hoe het er in andere studentensteden in Nederland aan toegaat!

Waar kun je het goedkoopst bier drinken? Hoeveel studenten wonen er precies? Welke uni’s en hogescholen zijn er? Bij welke verenigingen kun je lid worden? Tot hoe laat kun je stappen? En wat vinden de studenten zelf van hun stad? Je komt het allemaal te weten in De Leukste Studentenstad!

Eindhoven de gekste! In deze aflevering bezoeken Tim en Niek Eindhoven, a.k.a. de lichtstad, a.k.a. de slimste regio van de wereld! Om te kijken hoe slim ze daar wel niet zijn gingen ze langs bij Robowars, waar studenten robots bouwen. En om te checken hoe gek ze zijn, bezochten ze Baldr, een herendispuut van de oudste studentenvereniging van Eindhoven, het Eindhovens Studenten Corps (E.S.C.), die op hun beurt weer bezoek kregen van vrouwendispuut MJDD Victoria uit Maastricht. Gekkenhuis! En natuurlijk mag ook de kroegkeuring op Stratumseind niet ontbreken: Café Costa, ’t Lemke, Sgt. Peppers: tweeentwintig pinten, jonguh!

20 gedachten over “De Leukste Studentenstad: Eindhoven”

Plaats een reactie