EXCLUSIEF Máxima ligt al in Maastricht te slapen, morgen draagt ze Natan in 2021

laatste update: 04-2021


MAASTRICHT – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn al in Maastricht. Ze werden vanavond begroet door Camille en Judith Oostwegel bij het Kruisherenhotel, waar de koning en de koningin vannacht logeren. Opvallend detail: Máxima en Willem-Alexander kwamen apart naar Maastricht.
Nog een opvallend detail: de koningin draagt morgen vermoedelijk een creatie van haar favoriete ontwerper Natan. Dat valt al te leiden uit de kleding die vanmiddag al naar de hotelkamer van Máxima werden gebracht.
Hoewel uiterst geheim gehouden, kwam bij Maastricht.dichtbij de tip binnen dat het koningspaar niet 18 minuten, maar bijna twaalf uur in Maastricht verblijft. De eerste 11,5 uur weliswaar privé, maar toch. Máxima en Alexander zouden in het Kruisherenhotel verblijven. En dat bleek te kloppen.
De hele dag was duidelijk te zien dat de familie Oostwegel zich gereed maakte voor koninklijk bezoek. De stoep voor de entree van het hotel werd nog eens goed schoongeveegd. De Nederlandse vlag werd in top gehangen en voor een dinsdagmiddag liep er opvallend veel – ietwat zenuwachtig – personeel rond.
Rond half zes is duidelijk dat Máxima en Willem-Alexander inderdaad al een dag voor hun officieel bezoek aan Maastricht naar de stad komen. Dan draait een donkerblauwe Volvo V40 de parkeerplaats van het Kruisherenhotel op. De inzittenden: twee hofdames en heel veel bagage. Hoedenkoffers, beautycase en kledingzakken van de Belgische ontwerper Natan. De koningin neemt geen risico en is op elke weersomstandigheid voorbereid.
Uren gebeurt er niets bij het Kruisheren. Tot half negen als de eerste beveiligers van het Koninklijk Huis zich melden voor een laatste check. Maastrichtse rechercheurs hebben al het voorwerk gedaan. En dan komt de koning. Het is inmiddels half tien in de avond. De koning is opvallend hip en casual gekleed. Rode tas, beige broek, vrijetijdschoenen en een blauwe sportieve jack. Hij wordt welkom geheten door Camille en Judith. Willem Alexander begroet Judith met een hartelijk ‘Hallo Judith’ en gaat het hotel binnen.
Het wachten is op zijn vrouw Máxima. Die komt bijna een half uur later aan bij het Kruisherenhotel. Ook Máxima is casual gekleed in een rode broek, met lang blauw vest er over heen. Na een korte begroeting door de familie Oostwegel verdwijnt ook de koningin in het hotel, waar ze ongetwijfeld heerlijk zullen slapen om uitgerust morgen aan een boottocht over de Maas te beginnen. Video Nick Rompelberg/Peter Eberson

x

Plaats een reactie