Floriade gaat opnieuw miljoenen meer kosten

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 
De Floriade in Almere gaat ruim 7 miljoen euro extra kosten. Het geld is nodig om een verlies op de verkoop van de grond te compenseren. Na afloop van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022, wordt een nieuwe wijk op het terrein gebouwd. De verkoop van de grond aan projectontwikkelaar Amvest heeft miljoenen minder opgeleverd dan verwacht.

Volgens verantwoordelijk wethouder Loes Ypma is de 7,2 miljoen euro die ze aan de gemeenteraad gaat vragen “een investering in de toekomst van Almere. Het wordt een hele mooie, ruime wijk waarin verschillende onderdelen van de Floriade terug te vinden zijn.” Ypma gaat er vanuit dat er na deze miljoenen niet opnieuw extra geld nodig is voor de Floriade.

“Niet eerder duidelijk”
Ypma zegt dat ze niet eerder had kunnen weten dat de gemeente dit verlies lijdt, omdat “de plannen nog niet eerder helemaal duidelijk waren. In 2015 was het allemaal nog maar een idee en kon daar nog geen prijskaartje aan worden gehangen. Nu zitten we dichter op het evenement en worden de kosten en risico’s duidelijker. Bovendien ging het eerst alleen om het evenement de Floriade, nu komt er ook een woonwijk bij”, aldus de wethouder.

Miljoenen winst
In de nieuwe woonwijk worden 660 nieuwe huizen gebouwd, waarvan 60 waterwoningen. Op basis van dit aantal is duidelijk geworden dat de grond niet voldoende oplevert en Almere met het verlies van ruim 7 miljoen euro zit.

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 

Plaats een reactie