Hoe krijgen we meer Chinese toeristen naar Drenthe?

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 
GIETHOORN – In Giethoorn hebben ze ze al: Chinese toeristen. Ook de Provincie Drenthe wil meer Chinezen naar Drenthe krijgen en is daarom deze week onder andere in Giethoorn gaan kijken hoe dit aan te pakken.

Gabriella Esselbrugge van Hotel-Restaurant De Dames van De Jonge in Giethoorn heeft inmiddels veel ervaring met Chinezen. In 2005 ging zij voor het eerst naar China om zich te verdiepen in de cultuur. Met succes: inmiddels is ruim 70 procent van haar gasten Chinees.

Het getal vier staat voor dood
Volgens Esselbrugge houden Chinezen van authentieke dingen, wat dat betreft moet de hunebed het goed doen. Wel is het slim om een paar dingen te veranderen in een zaak: “Het getal vier staat in China voor de dood, dus we hebben alle kamernummers met een vier weggehaald. Dus geen kamernummers vier, veertien en 24 in ons hotel.”

Verder houden Chinezen van soep en dus krijgen ze erwtensoep als ontbijt. “Zo’n tien liter per ochtend gaat er doorheen.” Van Esselbrugge vindt Chinezen fijne gasten. “Ze zijn redelijk jong, tussen de 25 en 45 jaar en ze blijven langer dan veel andere gasten. Je moet wel genoeg stopcontacten hebben, want ze hebben zeker vijf mobiele telefoons, iPads en andere apparaten bij zich!”

Alleen oriënteren
Ook vandaag waren er weer veel toeristen uit China in Giethoorn. In lange rijen wandelen ze door het dorp, maken foto’s van elkaar of varen wat rond. Een jong stel vertelt in gebrekkig Engels dat het er mooi is, de lucht zuiver is en alles is rustig.

In een reactie laat een woordvoerder van de Provincie Drenthe weten: “Deze week zijn er alleen oriënterende bezoeken geweest. Vanavond wordt er geëvalueerd en wordt er verder gepraat over of en hoe de aanpak om meer Chinese toeristen naar Drenthe te krijgen aangepakt moet worden.”

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 

2 gedachten over “Hoe krijgen we meer Chinese toeristen naar Drenthe?”

Plaats een reactie