Hotel in oude kerk in Noord

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 
Ook Noord ontkomt er niet aan, hotels in de buurt. Aan het Hagedoornplein wordt momenteel de voormalige Ritakerk omgebouwd tot een low budget hotel. Het doel van de eigenaren is dat het hotel straks ook een plek wordt waar de buurt samen kan komen en monumentale plekken in de kerk kan bekijken.

Plek voor de buurt
Een nieuw hotel in de buurt. Niet iedere Amsterdammer zit er op te wachten, maar de eigenaren die de voormalige Ritakerk tot een hotel aan het ombouwen zijn, proberen de buurt bij hun plannen te betrekken. Nog voor de vergunning rond was gingen ze in gesprek met buurtbewoners om te vragen wat zij in het pand terug wilden zien. ‘Een van de dingen die uit die gesprekken naar voren kwam, was dat ze na vijftien jaar weer naar binnen konden,’ zegt Joachim de Looij, de directeur van hotel BUNK.

Monumentaal
Universal, de vorige eigenaar van het pand, nam het niet zo nauw met de monumentale gedeeltes van het pand. ‘Veel plekken hebben ze afgedekt met gipsplaten en er hing een systeemplafond waardoor je helemaal niet zag hoe hoog de kerk eigenlijk is. We willen dit graag laten zien aan de buurt, sommige mensen zijn in deze kerk gedoopt,’ aldus De Looij. In de kerk is ook een gedenksteen tevoorschijn gekomen ter nagedachtenis aan het bombardement in Noord in juli 1943.

Uiteraard zijn er ook genoeg mensen die graag een keer komen kijken als het hotel eind dit jaar open gaat. De overbuurman is blij dat er weer wat extra’s komt in Noord. ‘Lijkt me wel leuk!’ zegt hij terwijl hij vanuit zijn luie stoel de bouwwerkzaamheden bestudeert. Een andere vrouw belooft een keer langs te komen voor een ‘bakkie’.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 

5 gedachten over “Hotel in oude kerk in Noord”

Plaats een reactie