Hotelkamer Halve Dag in 2022

laatste update: 08-2022

‎DAGKAMER HOTEL

Algemeen

Er zijn vaak gelegenheden waar je een hotelkamer nodig hebt voor een paar uur of misschien gewoon overdag en niet ’s nachts.

Dit geldt vaak als u op een aansluitende vlucht bent en een lange tussenstop heeft. Een andere situatie waarin het nuttig kan zijn, is als je een lange vertraging hebt, maar het is niet van de ene op de andere dag. Net zoals business class een tijdje leuk is, kan het na een paar uur zijn aantrekkingskracht verliezen.

Een probleem is vaak een late terugvlucht vanuit het Verre Oosten of de VS . Als je nog een extra nacht moet boeken kan dat duur uitkomen en vaak kan je pas op je hotelkamer na 14u tenzij je een status hebt bij de hotelketen.

U kunt zelfs een dagje genieten van de luxe faciliteiten van een daghotel tegen een goedkopere prijs, zoals een spa of zwembad.

Een paar jaar geleden, als je een dagkamer nodig had, moest je dit meestal individueel proberen te regelen met hotels en zelf contact opnemen om erachter te komen dat ze een dagkamer wilden aanbieden. Nu zijn er verschillende bedrijven die kunnen helpen met dit probleem.‎

Geschiedenis

Historisch gezien, dateert het gebruik van dagkamers zo ver terug als het ontstaan van de hotels zelf.

In de literaire geschiedenis wordt het in verband gebracht met het idee om kamers op uurbasis te verhuren. In die tijd had deze praktijk negatieve connotaties voor hotels en motels. In Japan is deze praktijk gemeengoed, maar exclusief voor een specifiek type hotel genaamd love hotel.

Lange tussenstops en onvoorspelbare reisplannen creëren opnieuw de vraag naar dagkamers in de moderne tijd. In de Verenigde Staten werden banen die reizen vereisen populairder in de 20e en 21e eeuw. De praktijk van het huren van een hotelkamer voor overdag is ook gebruikelijk bij reizigers en vakantiegangers die op cruise gaan, evenals mensen die steden bezoeken voor conferenties en mensen met lange tussenstops, vanwege het feit dat cruiseschepen meestal vertrekken en aankomen in de vroege uren van de ochtend. Dit is meestal voordeliger dan het boeken van een hotelovernachting.

Dagkamers worden nu ook gebruikt voor liefdadigheidswerk. Daklozenopvangcentra in de Verenigde Staten staan daklozen meestal toe om ’s nachts te slapen, maar staan niet toe dat individuen overdag in een opvanghuis verblijven. In Montana worden missies geïnvesteerd in dagruimtefaciliteiten om daklozen in staat te stellen aan computers te werken, zich aan te kleden en zich voor te bereiden op interviews. Een faciliteit in Montana biedt stapelbedden, gemeenschappelijke ruimtes en douches om arme mensen te helpen weer op de been te komen.‎

Hotel Halve Dag1

Hedendaagse dagkamers

Formeel bekend als “Tussen 9 en 5” , is “Dagkamers” een eenvoudiger bedrijf dat alleen via een website werkt. Het biedt dagkamers aan met in- en uitchecken op dezelfde dag tussen 08:00 en 19:00 uur in 2 tot 5 * Hotels. Ze bieden hotels aan in meer dan 50 landen, waaronder Europa, Thailand, de VS, de VAE, Canada, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië, Hong Kong en Singapore. Nogmaals, u hoeft niet vooraf te betalen, de betaling wordt gedaan in het hotel. U kunt ook op de dag zelf boeken en annuleren tot op het laatste moment. “Dagkamers” bieden kamers van de meeste grote merken aan, zoals Accor, Hilton, Hyatt, IHG, Kempinski, Marriott, NH Hotels, Radisson en Starwood, maar ook enkele boetiekaccommodaties. Geen van hun hotels vereist vooruitbetaling.‎

Conclusie

Geen twee hotels zijn precies hetzelfde. Ze kunnen dezelfde vlag voeren, hetzelfde aantal kamers hebben en hetzelfde merk koffie serveren. Ze kunnen zelfs vergelijkbare uitdagingen hebben, maar dat betekent niet dat ze dezelfde strategieën moeten gebruiken om succesvolle resultaten te bereiken.

In het centrum van Seattle nemen drie onafhankelijke hotels totaal verschillende routes om tot hetzelfde eindresultaat te komen, voornamelijk met een grotere bezetting en hogere inkomsten.

Deze hotels lijken in veel opzichten erg op elkaar. Ze zijn allemaal familie-eigen en besteden, bemand door dezelfde mensen die elk beslissingen nemen, het grootste deel van het dagelijkse werk aan gastvrijheid. Geen van deze eigenschappen heeft een marketingteam of een aanzienlijk marketingbudget, uitgebreide Revenue Management-training of zelfs een algemene manager die naast het vervangen van gloeilampen ook gasten verwelkomt, de boeken bijhoudt en zelfs af en toe het gazon maait.

Zonder tijd en middelen die nodig zijn om volwaardige marketingcampagnes op te zetten, wenden hotels zich tot Expedia om hen te helpen het type bedrijf te vinden dat nodig is om de bezetting te stimuleren.

Zo profiteert het 58-Kamer Seattle Pacific Hotel profiteert van de geweldige locatie op minder dan drie blokken van de wereldberoemde Space Needle en Seattle Center.

Deze hotels kunnen rekenen op een goede bezetting wanner conventies en speciale evenementen naar de stad komen, maar ze worden geconfronteerd met sporadische kalme dagen, vooral tijdens de seizoenen waarin Seattles berucht somber weer de bezoekers thuis houdt.

Omdat ze geen merkaffiliatie hebben, zijn deze hotels ook een van de laatste die op drukke nachten uitverkocht zijn. Deze hotels hebben geen geschiedenis van strategisch opereren of marketing om de benodigde data te vullen. En omdat deze hotels moeten leven van boekingen die enigszins onvoorspelbaar zijn, hebben ze een flexibel aanbod ontwikkeld om aan deze verwachtingen te voldoen.

Door gebruik te maken van deze flexibele strategie was Seattle Pacific in staat om de benodigde data te behalen en in realtime te kunnen reageren op veranderende omstandigheden door hun aanbod binnen enkele minuten aan te passen. De resultaten waren onmiddellijk  indrukwekkend.

Via Expedia-kanalen genieten hotels een aanzienlijke toename van 10 % in Computer Set Room-nachten, wat resulteert in een toename van 58 % van de hotelinkomsten en een jaarlijks resultaatsverbetering van 13 %.

MarQueen en Queen Anne Hotels zijn historische zusteraccommodaties met appartement-achtige accommodaties in het historische Queen Anne District van het centrum. Ze passen een andere benadering toe buiten het seizoen en besloten zich te concentreren op het aantrekken van gasten die eerder van tevoren zouden boeken en langer zouden blijven.

Wetende dat internationale reizigers de neiging hebben om precies dat te doen, richten ze zich op twee van Seattle ’s grootste bronnen van internationale gasten, zijnde Canadezen en Japanners.. Omdat Seattle toegankelijk is voor West-Canadezen voor weekendjes weg, bieden ze twee nachten aan met extra kortingen voor verblijven van drie nachten. Japanse gasten, die veel verder reizen, krijgen een aanbieding van drie nachten, met extra prikkels om langer te blijven.‎

Hotel Halve Dag2

Dayuse.co.uk

Co. UK  werd gesticht in 2010. U kunt boeken via de website of gebruik maken van app voor iPhone of Android. Het is waarschijnlijk de moeite waard om deze app op uw telefoon te downloaden als u landen bezoekt, zodat u bent voorbereid in geval van vertraging. Ze dekken hotels voor verschillende behoeften zoals werk, rust of ontspanning.

Bijvoorbeeld, 5 * Pestana Chelsea in Londen heeft een zwembad en spa als u wilt ontspannen tijdens de dag.

Er is ook een breed scala aan categorieën hotels tot 5 *. U kunt verschillende kamertypes selecteren die ’s ochtends, ’s middags of de hele dag beschikbaar zijn. Dagkamers worden aangeboden in de VS, het VK, Europa, de VAE, Australië, Brazilië en Hong Kong. Ze hebben nu 5 000 hotels in 25 landen. U kunt op elk moment reserveren, zelfs op de dag zelf. U heeft geen creditcard nodig om de meeste hotels te reserveren, omdat u in veel gevallen in het hotel betaalt. Degenen die op deze manier werken, worden gemarkeerd om in het hotel te betalen.

Sommige hotels werken met creditcards nodig om te kunnen boeken. Alleen reserveringskosten worden in rekening gebracht bij het reserveren. De rest van de betaling dient rechtstreeks bij het hotel te worden voldaan. Als u echter niet komt opdagen of annuleert, kunt u opnieuw een hotel boeken zonder creditcard. Dayuse.co.uk biedt ook de beste prijsgarantie en toont het gemiddelde beoordelingspercentage naast het hotel.‎

Meer artikelen

Hotelkamers Rotterdam Met Jacuzzi
Hotelkamers Eindhoven Met Jacuzzi
Hotelkamers Met Jacuzzi in Eindhoven

Luxe Hotelkamer Met Jacuzzi of Bubbelbad Aanbiedingen
Boek nu snel en voordelig uw jacuzzi hotelkamer bij HotelBubbelBad.nl

Fletcher Hotels Aanbiedingen
Bekijk de nieuwste aanbiedingen bij Fletcher Hotels >>

Fletcher Hotels Arrangementen
Bekijk de leukste compleet verzorgde arrangementen >>