Hotelkamers Rotterdam Met Jacuzzi in 2022

laatste update: 08-2022

Rotterdam Hotels met bubbelbad of jacuzzi op kamer

Een jacuzzi of hottub staat synoniem voor plezier en ontspanning en is een geweldige manier om te genieten van uw verblijf in Rotterdam.

Het Corinthia hotel in Londen heeft een Vitality Pool die de jacuzzi naar een hoger niveau tilt, met een verscheidenheid aan lucht- en watermassagestralen in een enorm zwembad.

Het maakt deel uit van de ESPA-spa, die alle gezondheids- en schoonheidsbehandelingen heeft die je maar kunt bedenken

Maar daar hoef je niet voor naar Londen, ook hier in Rotterdam kan je van al deze luxe genieten.

Hotelkamers Rotterdam Met Jacuzzi

Wat is een jacuzzi?

Een jacuzzi is een bad met een of meer waterstralen aan de zijkanten, ook wel een bubbelbad of bubbelbad genoemd. Het toevoegen van lucht aan de waterstralen is een manier om de druk van de waterstralen te verzachten.

De ‘hot tub’-versie van de jacuzzi heeft zijn eigen verwarming en filtratie in de kuip en wordt vaak buiten gebruikt.

Waar komt de naam Jacuzzi vandaan?

Jacuzzi is in feite de achternaam van de oorspronkelijke uitvinders van het bubbelbad. De zeer inventieve Jacuzzi-broers emigreerden rond 1900 vanuit Italië naar Zuid-Californië.

Hoe is jacuzzi uitgevonden?

De originele jacuzzi was een draagbare waterpomp met jets die je in een bad met warm/heet water plaatste.

Vanuit hun machinewerkplaats in Californië begonnen de gebroeders Jacuzzi aanvankelijk met het maken van vliegtuigpropellers en bouwden ze twee prototypevliegtuigen die nooit in productie zijn genomen.

Vervolgens ontwierpen ze een waterpomp die goed presteerde en erg populair werd.

Ken Jacuzzi, de zoon van Roy werd geboren in 1941 en ontwikkelde als kind reumatoïde artritis. De behandeling was destijds hydrotherapie in grote roestvrijstalen baden met waterpompen die alleen in ziekenhuizen beschikbaar waren.

De ouders van Kens ontwikkelden een pomp die ze thuis in het bad konden gebruiken en de eerste jacuzzi was geboren, het draagbare apparaat werd in het bad geplaatst om thuis hydrotherapie te bieden.

Om tegemoet te komen aan de interesse van de consument en om het bewustzijn van gezondheid en welzijn te vergroten, werd in 1968 het eerste bad met ingebouwde jets gemaakt en in 1970 werd de jacuzzi-bubbelbad ontwikkeld met verwarming en filtratie in het ontwerp.

Nu wat meer over onze hotels in Rotterdam

Als je meer ruimte in je hotelkamer nodig hebt of liever wilt, is Rotterdam Serviced Apartments misschien ook een goede optie, en ze hebben vaak een grotere badkamer die eigenlijk een bad heeft en niet alleen een douche.

Wat te doen in Rotterdam?

Rotterdam biedt volop bezienswaardigheden en er is altijd wel wat nieuws te zien of te doen in de stad.

Vooral op het gebied van architectuur kijk je in Rotterdam je ogen uit.

In de top 10 van attracties en monumenten staan daarom ook veel architectonische hoogtepunten.

Nieuwsgierig?

Ontdek hieronder dé must sees van Rotterdam die je gezien moet hebben.

1. Depot Boijmans Van Beuningen
Jezelf zoeken in de 1664 spiegels van Depot Boijmans Van Beuningen is een activiteit op zich, maar het iconische gebouw werd ontworpen om kunst te bergen én te exposeren.

‘s Werelds eerste publiek toegankelijke kunstdepot is in het najaar van 2021 klaar om de eerste bezoekers te ontvangen.

2. Rotterdam Centraal

Dagelijks passeren zo’n 110.000 reizigers Rotterdam Centraal Station om gebruik te maken van bus, tram, metro of trein.

Rotterdam Centraal heeft de afgelopen jaren een totale metamorfose ondergaan en het stationsgebouw is nu één van de architectuuriconen van stad.

Het dak boven de sporen is gedeeltelijk bedekt met zonnepanelen en gaat vloeiend over in de kap boven de stationshal. De punt hiervan wijst naar het centrum van de stad. Een aantal historische elementen van het oude stationsgebouw (1957) van Sybold van Ravesteyn is bewaard gebleven.

3. Euromast

De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en biedt een fantastisch uitzicht op de stad en de haven.

Je gaat met de lift in 30 seconden naar een hoogte van 100 meter, waar het uitkijkplatform en de brasserie zich bevinden. Vandaar heb je een wijds uitzicht van 360 graden over Rotterdam en omstreken.

Met de Euroscoop is het mogelijk om naar een hoogte van 185 meter te klimmen. V

oor waaghalzen: de Euromast is de enige attractie in Europa waar je vanaf kunt abseilen, uiteraard onder begeleiding van een professional.

4. Markthal

Een overdekte markthal kom je in meer wereldsteden tegen, maar door de combinatie met woningen heeft Rotterdam een wereldprimeur.

De appartementen zijn in hoefijzervorm over de versmarkt gedrapeerd.

Wie tussen de marktkramen door loopt en omhoog kijkt, ziet het kunstwerk ‘Horn of plenty’ (Hoorn des overvloeds) van Arno Coenen en Iris Roskam. Door dit grootste kunstwerk van Nederland wordt de Markthal ook wel de Nederlandse versie van de Sixtijnse Kapel genoemd.

Interesse in een kijkje achter de schermen? Geef je dan op voor een rondleiding met De Rotterdam Tours. Op dinsdag en zaterdag kun je je bezoek aan de Martkhal combineren met een bezoek aan de weekmarkt op de Binnenrotte.

5. ss Rotterdam

Het Stoomschip Rotterdam is de grootste oceaanstomer ooit in Nederland gebouwd.

Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft het ss Rotterdam sinds 1959 vele wereldzeeën bevaren.

Nu ligt het schip permanent aangemeerd in de Maashaven in Rotterdam, bij Katendrecht. Aan boord is de historie van het schip goed voelbaar.

Het jaren ’50 interieur en de vele kunstwerken werden tussen 2005 en 2008 zoveel mogelijk teruggebracht in de oude staat en glorie.

De tours op het ss Rotterdam laten zien wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. H

et terras van het schip (inclusief kinderzwembad) is bereikbaar via het Promenade Dek of rechtstreeks vanaf de kade via ingang 2.

Hotelkamers Rotterdam Met Jacuzzi

6. Historisch Delfshaven

Historisch Delfshaven is een pittoreske jachthaven en heeft in 1940 het bombardement op Rotterdam doorstaan. De haven heeft een markante geschiedenis.

Het is de geboorteplaats van zeeheld Piet Hein en het is tevens de locatie vanwaar de Pilgrim Fathers, dit 400 jaar geleden, naar Amerika vertrokken.

In Historisch Delfshaven verdiende men vroeger de kost met de haringvisserij en het distilleren van jenever.

Nu vind je in de historische grachtenpandjes gezellige antiek- en snuisterijenwinkels, cafés en restaurants.

Zoals Bierbrouwerij De Pelgrim en café De Oude Sluis, beiden met terras aan de haven.

Het terras van ’t Ouwe Bruggetje, één van de betere restaurants van Rotterdam, ligt zelfs op het water.

7. Spido

Spido biedt het hele jaar door vanaf de voet van de Erasmusbrug rondvaarten, dagtochten en themacruises aan in Rotterdam.

Spido is één van de grootste Rotterdamse attracties, maar de echte bezienswaardigheid is natuurlijk de haven!

Met de Rotterdam havenrondvaart van 75 minuten geeft Spido een korte maar krachtige indruk van de containerhavens van Rotterdam.

De route leidt onder andere langs Hotel New York, de Euromast en het ss Rotterdam.

Hotelkamers Rotterdam Met Jacuzzi

8. Kubuswoningen

De Kubuswoning, ook wel paal- of boomwoning genoemd, is een ontwerp van architect Piet Blom.

Hij wilde een soort dorp in de grote stad ontwerpen, waarbij hij de huizen zag als bomen en het hele complex als een bos.

Dit uitgangspunt verklaart ook meteen de naam: Blaakse Bos.

De kubussen zijn als het ware gekanteld, waardoor drie zijdes naar de grond gericht zijn en drie naar de hemel. Op de (verkeersvrije) promenade onder de kubuswoningen bevinden zich kleinschalige bedrijven, winkels en hostel Stayokay Rotterdam.

De opvallende Kubuswoningen liggen in de buurt van de Markthal en de Oude Haven met het Witte Huis. Kaartjes zijn te koop aan de deur

9. Erasmusbrug

De 800 meter lange Erasmusbrug is de verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van Rotterdam.

De hangbrug over de Maas ontworpen door Ben van Berkel van UN Studio (1996) heeft een 139 meter hoge stalen pyloon, die met 40 tuien is gemonteerd.

Door de vorm van de pyloon kreeg de brug de bijnaam De Zwaan.

De Erasmusbrug is hét icoon van de stad Rotterdam. Vanaf de Erasmusbrug heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam.

10. Museumpark

De Witte de Withstraat is met het Museumpark het kloppende hart van de Rotterdamse kunstscene en staat bekend om het bruisende nachtleven.

Omdat de Witte de Withstraat het Museumpark – met o.a. de Kunsthal, Depot Boijmans Van Beuningen en Het Nieuwe Instituut – en het Maritiem Museum met elkaar verbindt, en zelf plek biedt aan verschillende cultuurinstellingen, wordt deze wel de kunstas van Rotterdam genoemd.

Overdag zijn de galeries, de cultuurinstellingen en modewinkels geopend, ‘s avonds wordt de aandacht verlegd naar de horeca.

 

Bekijk ook onze gerelateerde artikelen:

Hotelkamer Amsterdam Centrum

Hotelkamer Amsterdam Met Bad

Amsterdam Overnachting Boeken

 

Luxe Hotelkamer Met Jacuzzi of Bubbelbad Aanbiedingen

Boek nu snel en voordelig uw jacuzzi hotelkamer bij HotelBubbelBad.nl

Fletcher Hotels Aanbiedingen
Bekijk de nieuwste aanbiedingen bij Fletcher Hotels

Fletcher Hotels Arrangementen
Bekijk de leukste compleet verzorgde arrangementen