Hotels in Amsterdam hard getroffen door corona

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 
De coronacrisis treft de Amsterdamse hotels harder dan hotels in de rest van het land. Hotels in de stad gingen langer dicht, kamers staan vaker leeg en leveren – een unicum – minder op dan buiten Amsterdam. 

Dat blijkt uit cijfers die hoteladviseur Horwath HTL dinsdag naar buiten bracht. Coronajaar 2020 treft de Amsterdamse hotelbranche hard en het einde is nog niet in zicht. 

Als Amsterdamse hotels hun deuren noodgedwongen moesten sluiten deden ze dat gemiddeld 98 dagen. Fors langer dan in de rest van Nederland, waar de gemiddelde sluitingsduur op 63 dagen uitkomt. Ook horeca in Amsterdamse hotels was gemiddeld genomen langer dicht dan in andere steden in het land. 

Geopende hotels zien een overschot aan lege kamers. Waar in 2019 gemiddeld ruim 85% van alle hotelkamers in de stad bezet was, kelderde de bezettingsgraad in Amsterdam & Schiphol dit jaar naar iets meer dan 35%.

Die lage bezettingsgraad zorgt ervoor dat de prijs van een hotelkamer in de stad flink is gedaald. Waar je vóór de coronacrisis gemiddeld 151 euro betaalde voor een overnachting, is dat nu 117 euro.

Minder klanten en goedkopere kamers betekent automatisch minder omzet voor hoteliers. De gemiddelde omzet per kamer kelderde in Amsterdam 129 naar 41 euro.

In de provincies daalde die omzet van  71 naar 42 euro. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een hotelkamer in Amsterdam minder opbrengt dan daarbuiten. De afgelopen 40 jaar was de omzet in Amsterdam juist minimaal 40% en maximaal 100% hoger dan in de rest van het land.

Door Horwath ondervraagde hoteliers verwachten dat de pandemie in 2021 bedwongen wordt. Als dit inderdaad gebeurt, verwachten uitbaters buiten Amsterdam medio 2022 weer net zoveel bezoekers te ontvangen als voor de crisis en eind van dat jaar weer vertrouwde prijzen te zien.

Hotels in Amsterdam zijn voorzichtiger en verwachten gemiddeld pas in 2023 terug op het oude niveau te zijn.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 

30 gedachten over “Hotels in Amsterdam hard getroffen door corona”

 1. 'Zes bedden zijn bezet het is dramatisch". Dat zouden de ziekenhuizen met de corona-afdelingen juist moeten zeggen. Dit zou een willekeurige ziekenhuis medewerker kunnen zeggen: 'Er zijn nauwelijks mensen die echt corona hebben zonder onderliggende, andere ziektes en als we in ons ziekenhuis al patienten hebben, zijn dit waarschijnlijk mensen die positief getest zijn op Corona, maar dat komt doordat we verkeerde tests gebruiken. Het aantal besmettingen zegt dus eigenlijk helemaal niets. Wij blijven dit wel steeds zeggen tegen onze veiligheidsregio en de politiek, maar ze willen het niet horen. Ik weet niet waarom. Daarom lees je in de krant nog steeds dat het de verkeerde kant op gaat. In de tussentijd staan wij hier duimen te draaien en gaan mensen met uitgestelde zorgklachten dood. Klokkenluiden is toch echt lastig, als je te kritisch bent, kun je eigenlijk wel naar je baan fluiten. We zijn ook wel naar de media gestapt, maar om een of andere onbegrijpelijke reden keren zij het verhaal steeds om. Het lijkt daardoor wel alsof het steeds erger wordt met de corona, maar het tegendeel is waar. Nu vanaf september de verkoudheden weer komen, zoals gebruikelijk en binnenkort het griepseizoen weer aanbreekt, voelen we de bui al hangen. Dadelijk staat Nederland weer voor ons zorghelden te applaudisseren en weten we niet meer waar we moeten kijken."

  Beantwoorden
 2. Het probleem is natuurlijk dat een verstandige ondernemer hiervoor gaat waken in de toekomst. Zodra de grenzen weer volledig open gaan zal je zien dat de kamerprijzen per nacht veel duurder gaan worden. Ten eerste om terug te verdienen wat ze nu mislopen, en ten tweede om zich voor te bereiden op mogelijk toekomstige pandemieën. Dus een spaarpotje opbouwen.

  Beantwoorden
 3. En nu moet ik medelijden krijgen?
  Al jaren voeren ze de prijs voor kamer op tot woekerprijzen.
  Vooral bij speciale evenementen zoals de Marathon Amsterdam.
  Dat noem ik pas echt geldklopperij. En dan ook nog van die kleine, muffe en smerig kamers.
  Sorry hoor maar nu ook niet gaan lopen janken. Dan hadden ze van al die woekerprijzen maar iets aan de kant moeten zetten voor mindere tijden.
  Ondernemen heet dat….

  Beantwoorden
 4. De hotels komen niet meer vol. Maak er goedkope appartementen van. Of blijf stilzitten en wacht op de harde sanering. Wat heeft het gemeente bestuur te maken met leegstand ? De amsterdammers zullen blij worden van een rustiger Amsterdam.

  Beantwoorden

Plaats een reactie