JAN FEMER DOODGESCHOTEN OP DE HAARLEMMERDIJK

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 
Nieuwe montage met nieuwe foto van Jan Femer.
Peter Raap alias Pjotr is een bekende uit het wereld van Lucas Boom en Sjaak Burger en Stanly Hilles. Ook zat hij ten tijden in de auto met de liquidatie van Jan Femer in de Haarlemmer straat hij was er bij en zat bij hem in de auto en was toen niet uit gestapt toen Jan Femer werd dood geschoten.

Ze reden des tijds van cafe Unie aan Amsteldijk naar waar Gerrie Helten ( Sinaasappelboer op de Albertcup) zat en waar Moppie Rasnabe die zijn zijn lijfwacht was. Daar na reden ze naar de seks Club Satyricon in de Roompotestaat ( zaak van Cor van Hout en Willem Holleeder) waar Peter Raap uit stapte en Jan Femer reed alleen door naar naar de Heerlemmer staat waar hij werd doodgeschoten.

Des tijds wist alleen John Mieremet, Stenly Hilles en Jan Femer van de code in de piepers waar de afspreek plek was in de Haarlemmerstraat en allemaal zijn de heren dood.Dat was op 23 september 2000 heeft hij met drie kennissen afgesproken in pizzeria Pastorale. Wanneer Femer zijn Volkswagen Golf op de Haarlemmerdijk geparkeerd heeft, komt er een man met een vuurwapen aanlopen, die lost verschillende schoten op de 56-jarige Femer, die vrijwel meteen sterft

Jan Jacobus Femer werd op 15 oktober 1943 geboren in Amsterdam-Noord. Zijn vader was politieman. Femer haatte hem naar eigen zeggen als peuter al zo intens dat hij geen woord meer tegen hem sprak. Hij had zijn hele verdere leven een hekel aan de politie. Femer was een jongen van de straat, geen kind dat droomde van een chique baan. Hij groeide op tot een vechter en, met zijn borstelige hangsnor, kale kop en tatoeages, een indrukwekkende verschijning. Groot, zwaargebouwd en sterk en, daarover bestaat bij geen van zijn kennissen enige twijfel, voor niemand bang. Een joviale gabber voor wie hij mocht, een heel kwaaie voor wie hem tegensprak of dwarszat. Hij was een liefhebber van vechtsportgala’s en voelde zich daar thuis tussen de penoze. Femer probeerde het wel in legale baantjes. Als taxichauffeur en als portier aan de deur van de Boston Club, de discotheek in het toenmalige Sonesta Hotel.
Femer begon zelf ook langzaam carrère te maken in de onderwereld. Als inbreker, aanvankelijk, net als zijn maatje Jules Jie. Later begon hij kluizen te kraken en deed, als dat zo uitkwam, klussen als chauffeur of lijfwacht van grotere criminelen die een betrouwbare handlanger nodig hadden. De definitieve stap naar de zware misdaad zette hij eind jaren ’80.
Door een criminele kennis werd hij geïntroduceerd bij de Delta-organisatie: misschien had Robert Mink Kok wat aan hem. Na een paar jaar waren ze met recht partners in crime. Overal doken ze samen op, vooral als er zaken moesten worden gedaan. Kok had de leiding en Femer voerde de plannen uit. Hij werd de beheerder van het wagenpark van de organisatie, zocht naar te corrumperen informatiebronnen binnen politie en onderhield met pakjes smeergeld die contacten als hij die eenmaal ‘plat’ had gekregen.
Na de dood van maffiabaas Klaas Bruinsma was de Delta-groep verder gegaan met de grootschalige handel in hasj, cocaïne, xtc en wapens. Later vormden Mink Kok en Jan Femer, samen met Stanley Hillis, een eigen groepering. Zij hadden een hand in de liquidatie van Jaap van der Heiden op 10 april 1993. Femer zou een politiecontact van hem de datum van het proefverlof hebben laten uitzoeken en bovendien was het ‘De Snor’ zelf die met een radiosignaal de bom tot ontploffing bracht.
Door de politiecontacten van Femer kwamen wel meer liquidaties tot stand. Zo werden Danny Leclère en Martin Swennen allebei omgelegd omdat zij ervan verdacht werden informatie door te spelen aan de politie.
In 1994 werd Femer betrapt terwijl hij een corrupte rechercheur in ruil voor informatie 250 gulden geeft. Hij kreeg anderhalf jaar cel voor de kwestie, die hij pas in 1999 uit zat. Tijdens een weekendverlof op 23 september 2000 had hij met drie kennissen afgesproken in pizzeria Pastorale. Maar toen Femer uitstapte na geparkeerd te hebben, kwam er een man met een vuurwapen aanlopen en die loste verschillende schoten op Femer. ‘De Snor’ stierf meteen, 56 jaar oud.
De belangrijkste aanname van de recherche is dat de moord op Jan Femer een waarschuwing was van de Joego-maffia aan het adres van Sam Klepper en John Mieremet – met wie Femer, Kok en Hillis nauwe banden onderhielden. De vete tussen de Joego’s en Klepper/Mieremet begon met een partij drugs die door het duo werd gestolen van Magdi Barsoum, een Egyptische drugshandelaar en zakenpartner van ‘Jotsa’ Jocic – leider van de Joegoslavische maffia.
Camera Montage en Copyright :
Frank Buis/RoyalPress Amsterdam.

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 

3 gedachten over “JAN FEMER DOODGESCHOTEN OP DE HAARLEMMERDIJK”

Plaats een reactie