Lofar-telescoop klaar voor de opening door koningin Beatrix

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 
EXLOO – Koningin Beatrix opent zaterdag de grootste radiotelescoop ter wereld.

LOFAR is te vinden tussen Exloo en Buinen. De telescoop voor astronomisch onderzoek bestaat uit een netwerk van 25.000 kleine antennes, die verspreid zijn over 36 velden in Noord-Nederland en enkele plaatsen in Noord-Europa. De antennes zijn via glasvezelkabels verbonden met een centrale computer in Groningen. De telescoop kan hiermee een diameter van honderd tot duizend kilometer bereiken.

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 

5 gedachten over “Lofar-telescoop klaar voor de opening door koningin Beatrix”

 1. Lijkt wel wat van H.A.A.R.P.
  Jeej grootste lit van de grootste mafia groep van de wereld "Bilderberg" groep. opend de lofar.
  Moet wel zeggen. De raportage kwalitijd is behoorlijk goed gezien tegen over anderen.

  Beantwoorden
 2. heel gevaarlijke technologie die door haarp is ontwikkeld om het weer te manipuleren. En medeverantwoordelijk voor beinvloeden van de ionen sfeer door middel van chemtrails. LOFAR ook een project dat onder de gastheer ASTRON. Bij het Auger observatorium in Chili wordt met hulp van ASTRON een detectornetwerk gebouwd voor het waarnemen van de straling afkomstig van kosmische deeltjes. CHEMTRAILS. Wikipedia…

  In samenwerking met Engeland en Spanje, beheert ASTRON de optische telescopen van de Isaac Newton Groep op La Palma: De 4.2-m diameter William Herschel Telescoop (WHT), de 2.5-m Isaac Newton Telescoop (INT), en tot haar sluiting in 2003, de Jacobus Kapteyn Telescoop. In samenwerking met Engeland en Canada, beheerde ASTRON de James Clerk Maxwell Telescoop (JCMT) in Hawaï. Dit is de grootste telescoop ter wereld (15 m) specifiek ontworpen om waar te nemen in het submillimeter golflengte gedeelte van het spectrum. In 2013 stopte Astron hiermee en in 2015 droegen Engeland en Canada het eigendom over aan het East Asian Observatory.

  ASTRON heeft meegewerkt aan de constructie van de European Southern Observatory (ESO) Very Large Telescopes, dit zijn vier 8-m telescopen in de Atacama woestijn in Chili.

  Nu als laatste lees deze tekst waarbij als laatste wordt quoted zeer opmerkelijk is.
  "Algoritme- en software engineering voor sturing en beeldvorming"

  Technologisch onderzoek

  Nieuwe ontdekkingen in de astronomie gaan hand in hand met nieuwe technische ontwikkelingen. ASTRON heeft een agressief programma van technologisch onderzoek, met als doel zowel het ontwikkelen van nieuwe instrumentatie en toepassingen voor bestaande telescopen, als het leggen van een basis voor de ontwikkeling van toekomstige telescopen en signaal bewerking.

  Om dit te verwezenlijken, heeft het ASTRON laboratorium in Dwingeloo een goed toegeruste R&D afdeling gespecialiseerd in hete ontwerpen, ontwikkelen en testen van:

  Lage ruis, omgevingstemperatuur en gekoelde radio-ontvangers (0.2 – 345 GHz)
  Digitale elektronica met zeer hoge snelheid
  Antennes, vooral in gekoppelde toepassing
  Geavanceerde instrumenten voor optische- and infrarood golflengtes
  Algoritme- en software engineering voor sturing en beeldvorming

  Beantwoorden

Plaats een reactie