Mondkapjes tegen corona: hoe moet je ze gebruiken en wanneer heeft dat zin?

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 
Meer video’s zien? Download onze app:
Je ziet ze overal op plekken waar het coronavirus de kop op steekt: mondkapjes. Maar wanneer moet je zo’n mondkapje dragen en welke moet je dan hebben?

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 

30 gedachten over “Mondkapjes tegen corona: hoe moet je ze gebruiken en wanneer heeft dat zin?”

 1. In een ziekenhuis draag je het kapje om je te beschermen tegen anderen. Op straat werkt het andersom en werkt dan beter dan je elleboog. Het mondkapje beschermt anderen tegen jouw druppels die je uit hoest of niest. Ik zit liever tegenover iemand die met een mondkapje voor niest dan iemand die in zijn elleboog niest. Vaak niezen maar half in de elleboog of zijn te langzaam met hun arm en krijg je nog de volle laag. Mondkapjes werken beter dan ellebogen. Of ze verwachten een kuchje en doen het maar half in de elleboog en dan komt er een hoestbui. Nee, dan heb ik liever dat anderen een mondkapje dragen dan dat ze in hun elleboog niezen. Bovendien heb je nu al die besmettelijke smerige ellebogen waar zij zelf met hun handen tegenaan komen of jij komt er tegenaan. Als burgers op straat een mondkapje dragen en ze komen aan hun neus of mond is dat niet erg, doet een elleboogniezer dat dan is deze sterk besmettend. Mondkapjes moeten verplicht worden net als in veel oosterse landen. Ze werken dus precies andersom dan bij verpleegkundigen en artsen in het ziekenhuis. Een mondkapje in het ziekenhuis wordt van de buitenkant smerig, op straat worden ze aan de binnenkant vuil. DE buitenkant aanraken is voor burgers dus helemaal niet erg.

  Beantwoorden
 2. Heb vorige week 500 ffp2 mondkapjes van de doe het zelf winkel wegggegooid op advies van RTL Nieuws. Zag vandaag dat de ziekenhuizen graag mondkapjes ontvangen van particulieren en bedrijven voor de arten en verplegers door een groot tekort. Helaas.

  Beantwoorden
 3. In stof gaat het virus dood in 24 uren. Waarom kan ik het FFP3 kapje of P3 dan niet hergebruiken? RIVM schrijft ook dat je regelmatig moet wisselen. Altijd weer die tegengestelde berichten om maar verwarring te zaaien.

  Beantwoorden
 4. Deze mensen hebben een hele hoop doden op hun geweten!! Maar blijven zeggen dat te weinig bescherming niet heeft bijgedragen aan meer doden!! Wow wat een leugens. Hij vergeet dat oudere mensen geen bezoek meer krijgen dus ziek zijn geworden doordat er besmette mensen bij hun bed zijn geweest zonder bescherming.
  Kijk naar Slowakije was vanaf dag 1 verplicht mondkapjes zijn maar 2 mensen overleden!! Dat gaan ze ons niet vertellen!! Ze gaan over lijken word wakker en kijk zelf naar landen waar mondkapjes verplicht zijn,1 plus 1 is bij mij toch echt 2

  Opsluiten voor jaren dit tuig.

  Beantwoorden
 5. Hi,
  Mondkapje dragen prima. Dit is een respiratory virus. Het kan slechts op 3 manieren het lichaam binnendringen: mond, neus en via het oog: traanvocht via traanbuisjes diep in de keel binnen enkele seconden. Op 2 manieren kan virus lichaam verlaten: mond en neus. Met mondkapje alleen voorkom je dat je iemand anders infecteert. Met beschermbril en mondkapje verminder je de kans op besmetting bij jezelf.

  Beantwoorden
 6. In de toekomst kan het wel eens zijn dat we allemaal in soort van Apollo maanlanders ruimtepak moeten gaan rondlopen/bewegen/werken als astonauten op aarde en dat voor onze veiligheid in deze wereld van verschrikkelijke virussen en ziekten!

  Beantwoorden
 7. Een filmpje met halve waarheden. Wil jezelf beschermen dan heb je naast het mondkapje ook een beschermingsbril nodig anders komt het virus als nog via je ogen binnen. Alleen als de ander ook een mondkapje draagt bescherm je elkander. Het filmpje is niet correct.

  Beantwoorden
 8. Geen enkel mondmasker , zelfs de allerbeste en duurste exemplaren zijn effectief in het filteren van virussen.
  Virusdeeltjes zijn tussen de 20 en 300 nanometer groot , de allerbeste FFP3 maskers filteren 99% van deeltjes vanaf 600 nanometer grootte uit de luchtstroom .
  Deze maskers kunnen bepaalde bacteriën groter dan 600 nanometer wegfilteren maar laten gelijk welk soort virus gewoon door.

  Beantwoorden
 9. gelul! mondkapjes helpen niet tegen Covid. Allemaal schijnveiligheid en ons letterlijk en figuurlijk de mond snoeren!. Dacht het niet!. Zolang mensen dit doen blijven we het zelf in stand houden!. Weg met al die leugens!. Het deugt allemaal van geen kanten dit lik op stuk beleid!. Het rammelt aan alle kanten!. En dat weten we !.

  Beantwoorden

Plaats een reactie