‘Ontslagen bij Speelstad Oranje’

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 
ORANJE — Speelstad Oranje in Oranje moet reorganiseren vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Het zou gaan om een ontslagronde van tussen de tien en twintig medewerkers. Op 1 februari vertrekt het eerste deel. De rest volgt op 1 april.

Speelstad Oranje is onderdeel van het imperium van ondernemer Henny van der Most. Van der Most is eigenaar van verscheidene pretparken, hotels en bedrijven. Het afgelopen jaar heeft het concern al mensen moeten laten gaan. Een aantal bedrijven, zoals Preston Palace in Almelo en evenementenhal Hardenberg, zijn eerder al verkocht. De Bonte Wever in Assen deed hij eerder al van de hand aan zakenman en voorzitter van voetbalclub Heracles Almelo, Jan Smit.

Zwaar weer
Nu is het personeel van Speelstad Oranje aan de beurt. De consument houdt de hand op de knip en dat merken ze in het attractiepark, maar ook bij het naastgelegen pipodorp. In augustus vorig jaar werd al duidelijk dat Speelstad Oranje in zwaar weer zat. Vooral vanwege de mooie zomer bleven de mensen weg. Bovendien zou de veranderende belangstelling van kinderen voor bijvoorbeeld computers en dergelijke het park parten spelen. In het Dagblad van het Noorden laat eigenaar Henny van de Most in augustus weten te werken aan een nieuwe formule voor het pretpark. Deze winter moet het nieuwe concept worden doorgevoerd. Onduidelijk is hoe die nieuwe formule er uit moet komen te zien.

Best gewaardeerd
Speelstad Oranje was in 2013 overigens een van de best gewaardeerde attractieparken in een lijst van Europese pretparken in de Kids vakantiegids. De Kids Vakantiegids en de website Zoover onderscheiden ieder jaar de vijftien leukste pretparken in Europa. Hiervoor worden alle parken beoordeeld op de faciliteiten voor kinderen.

Bij het pretpark en ook op het hoofdkantoor van Henny van der Most in Slagharen was niemand in staat om commentaar te geven.

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 

Plaats een reactie