ProRail: “Ontzettend balen van de vele treinproblemen tussen Groningen en Leeuwarden” in 2021

laatste update: 04-2021


Spoorbeheerder ProRail baalt ontzettend van de vele problemen die de laatste weken spelen op het treintraject tussen Groningen en Leeuwarden. “Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat reizigers boos zijn, en daar hebben ze ook alle redenen toe.”

Donderdagochtend ging het opnieuw mis. Een seinstoring tussen Groningen en Zuidhorn zorgde voor vertragingen op het hele treintraject en had als gevolg dat sneltreinen niet reden. De storing was de zoveelste storing die de afgelopen weken op het traject ontstond. “Ik kan je verzekeren dat de verantwoordelijken bij ProRail hier ontzettend van balen”, zegt woordvoerder Aldert Baas. “Als spoorbeheerder zijn we absoluut niet tevreden hoe het op dit moment gaat tussen Groningen en Leeuwarden.”

“Alle relais vervangen”
Volgens Baas blijft het ook niet bij die woorden. “Om een voorbeeld te geven. De storing die donderdagochtend rond 06.00 uur ontstond bevond zich in een relais (door een elektromagneet bediende schakelaar, red.). Daar kwamen we achter nadat we verschillende metingen hadden uitgevoerd om het euvel te traceren. Rond 10.00 uur hadden we de storing verholpen. Maar daar laten we het niet bij. We hebben besloten om op het hele traject alle relaiskasten te bestuderen en om vergelijkbare relais in deze kasten te vervangen om daarmee toekomstige storingen te voorkomen.”

“Heel irritant als je trein niet rijdt”
“Nogmaals, wij hebben heel veel begrip voor reizigers die boos zijn. Het is ontzettend irritant als je trein niet rijdt, of met vertraging vertrekt. Als infrabeheerder zijn we hier ook absoluut niet blij mee, en we gaan er alles aan doen om storingen zoveel mogelijk te voorkomen.”

Plaats een reactie