Scheepsjournaal Aflevering 2

laatste update: 04-2021


Veertig jaar na de laatste transatlantische reis van de Holland-Amerika Lijn vertrekt de M.S. Rotterdam op zondag 3 juli richting New York. TV-Rijnmond is erbij en laat u meegenieten van deze nostalgische reis. In een dagelijkse talkshow ontvangen presentator Gert van ’t Hof en maritiem historicus Cees Zevenbergen op de boeg van het schip uiteenlopende gasten en bespreken zij het leven op het schip nu en dat in vroeger tijden. De komende tien dagen om 17.25 uur op TV-Rijnmond: Scheepsjournaal!

Tijdens de eerste dag van de reis kan iedereen eindelijk lekker luieren. Dat is toch voor het grootste deel van de 1400 passagiers op het schip de voornaamste reden om mee te gaan. We zoeken uit waar sidekick Cees Zevenbergen toch telkens uit hangt, Gert van ’t Hof praat met oud-medewerkers die met weemoed terug denken aan hun tijd bij de Holland-Amerika Lijn en hij maakt een tour over het dek waar nog echte Rotterdammers te vinden zijn.

Ook in deze aflevering: aandacht voor de historie van de Holland-Amerika Lijn. Wie waren de oprichters van de HAL? Wat waren de gouden jaren voor het bedrijf? Op het m.s. Rotterdam is door vereniging De Lijn een tentoonstelling ingericht over die historie.

Plaats een reactie