Scheveningen The Netherlands 4K Drone

laatste update: 03-2021


Scheveningen is een stadsdeel van Den Haag, genoemd naar een vissersplaats die vervolgens opging in een badplaats en wijk in Den Haag. In de provincie Zuid-Holland.

De Scheveningse Pier is een pier in de Noordzee bij Scheveningen. Het in 1961 geopende gebouw, dat in de plaats kwam voor de oude pier uit 1901, doet dienst als horeca-, winkel- en entertainmentcomplex. De pier werd in oktober 2013 gesloten omdat hij niet meer voldeed aan de brandveiligheidseisen, maar na een grote verbouwing volgde op 18 juli 2015 een gedeeltelijke openstelling.

Het Grand Hotel Amrâth Kurhaus Den Haag, vaak kortweg Kurhaus genoemd, is een groot hotel tussen het Gevers Deynootplein en de boulevard langs het strand van Scheveningen. Het beschikt over ruim 250 kamers. Daarnaast beschikt het hotel over een nieuw restaurant: Waves at the Kurhaus en een aantal conferentiezalen.

De Boulevard is een brede boulevard vlak langs het strand in de badplaats Scheveningen. Aan deze boulevard liggen de toeristische trekpleisters:
-de Scheveningse pier, die hier begint en de zee inloopt
-het Steigenberger Kurhaus
-het museum Beelden aan Zee
-Sea life
-het Seinpostduin
-de Vuurtoren van Scheveningen

Na de laatste renovatie (2009-2013) is de boulevard alleen ten Zuiden van Sea Life toegankelijk voor het gemotoriseerd verkeer.

De Vuurtoren van Scheveningen is ontworpen door Quirinus Harder en werd in 1875 opgeleverd. De rode twaalfzijdige gietijzeren toren is 30 meter hoog. De toren heeft de status van rijksmonument en bestaat uit 8 verdiepingen en een trap met 159 treden. De vuurtoren bevindt zich aan het einde van de boulevard dicht bij de Scheveningse haven en visafslag. De toren behoort tot de gemeente Den Haag.

Bron Wikipedia

Gefilmd in februari 2021 met een DJI mini 2 drone. Het was heerlijk zonnige, maar verschrikkelijk koude dag! ☀️❄️ Een week geleden sneeuwde het nog behoorlijk in Nederland, dit ligt er nog steeds zoals op deze dronebeelden te zien is. ❄️ Ik vind dit één van de mooiste plekjes van Nederland. ❤️

Plaats een reactie