Schimmige paspoorthandel: van de Caraïben tot Groningen

laatste update: 05-2021


De afgelopen jaren volgde Siebe Sietsma de (schimmige) wereld van de paspoorthandel. Wat ooit begon op twee kleine eilandjes in het Caribisch gebied, is nu een lucratieve (wereldwijde) handel geworden voor de rijken der aarde, maar ook voor criminelen en misschien zelfs spionnen.

Kijk hier hoe ons maandenlange onderzoek uiteindelijk uitkwam bij de Rijksuniversiteit Groningen.

————————————————————————————-

Reageren? Vinden we leuk! Laat Siebe in de comments weten wat je van zijn onderzoek vindt.

Eerder onthulden we al dat een Europees paspoort voor 900.000 euro te koop is op Malta. Rijke Russen, Chinezen en Arabieren maken er gretig gebruik van omdat ze met het papiertje vrij kunnen reizen door de Europese Unie en zaken kunnen doen zonder juridisch spoor na te laten. Kijk hier deel 1 van dit verhaal:

Benieuwd naar de reactie van Kochenov, Kälin en de geraadpleegde bronnen? Kijk dan hier:

#Paspoorthandel #Malta #Groningen

30 gedachten over “Schimmige paspoorthandel: van de Caraïben tot Groningen”

 1. Je zegt; "grillige dictator". Wat nu als de Nederlandse overheid onder deze definitie valt?
  Er wordt hier een beeld geschetst dat alle mensen die op deze wijze een paspoort bemachtigen per definitie criminelen zijn of iets van gelijke strekking.
  Als de overheid van het land waar je woont op elk denkbare manier van je profiteert door bijvoorbeeld exorbitante belastingen, en sinds jaar en dag door beperkingen op je vrijheden, dan ben je toch stom om bijvoorbeeld in Nederland te blijven.
  Een andere zeer misleidende truc die in deze video wordt toegepast is te stellen dat je "betaalt voor een paspoort".
  De realiteit is echter heel anders. Dergelijke programma's heten "citizenship by investment. Je koopt vastgoed investeert in een land bv Malta, Monaco, Andorra, Singapore, Australie en in ruil verkrijg je een paspoort.

  Iets wat velen vergeten of weigeren te accepteren is dat Nederland bij uitstek een belastingparadijs is. Brievenbusmaatschappijen en geheime clausules met de fiscus voor de Amazon's, Starbucks en de Google's van de wereld. Dat allemaal in acht te hebben genomen betaalt de MKB-er de volle pond! Om het nog erger te maken vernietigd de overheid de economie in het land door alles op slot te gooien, in ruil voor een NOW regeling die volledig afbetaald dient te worden, en belastingverlichting is er niet bij. Volledig genegeerd te hebben dat de fiscus zelf bezig is met corruptie en stazi praktijken, ik noem het toeslagen affaire en vermogende Nederlanders die uit het bed worden gelicht vanwege een foutieve declaratie. Om zoals ze het zelf te zeggen een voorbeeld te stellen voor de rest.

  Ter vergelijking een bedrijf in Nederland met 50 mensen in dienst betaalt zoveel belasting dat hetzelfde bedrijf in bijvoorbeeld singapore netto meer over houdt in 10 jaar dan het Nederlandse equivalent. Je zal maar een ondernemer zijn en 10 jaar lang feitelijk voor de staat te hebben gewerkt. Dan krijg je toch heel snel een ander perspectief omtrent dit hele gebeuren.

  En voor de duidelijkheid deze praktijken zijn uiterst legaal. Men moet zich inmiddels gaan afvragen of zij onderdeel willen zijn van een socialistische systeem wat in de laatste 100 jaar slechts tot 1 uitkomst zal leiden Dat is de vernietiging van het land, de economie van het land en de mensen die in dat land wonen.

  Het frappante is dat men neerbuigend kijkt naar de zuidelijke landen in de EU. Figuren als Berlusconi die het land regeert met corruptie als standaard. Maar in essentie is de Nederlandse overheid onder elke toegepaste maatstaf tenminste net zo corrupt al dan niet erger. Om nog maar niet te beginnen wat de intieme banden tussen de media en de overheid zijn.

  Beantwoorden
 2. Worden medische opleidingen niet gesteund door farmaceutische bedrijven? Steunt Gates niet de WHO? Hoe bedoel je belangenverstrengelingen? Sinds wanneer is dat het grote misdrijf geworden? Het enige punt wat ik interessant vond is het feit dat er zoveel ongelijkheid is tussen verschillende paspoorten. Mensen worden veroordeeld op waar ze geboren worden. Er kan nog veel verbeteren in de wereld. En daarbij, inderdaad, kun je 200k investeren in NL en dan je paspoort krijgen. Ben ik de enige die dit een raar verhaal vindt?

  Beantwoorden
 3. Allemaal leuk en aardig…. wat heeft de gemiddelde Nederlander hieraan? Begin maar bij de corruptie/misleidingen/fraude van onze eigen parlement. Ze maken hun zakken vol en wij kijken toe…..

  Beantwoorden
 4. WAAROM is het UBERHAUPT mogelijk om paspoorten te verkopen? Waarom is dit legaal??! Iedereen met een halve hersencel kan toch weten dat daar schimmige praktijken uit voortkomen? En waarom zou een nationaliteit überhaupt iets zijn dat te koop wordt aangeboden? Slaat echt helemaal nergens op als je het mij vraagt.

  Beantwoorden
 5. 11:50 Huh wacht even?.. Ieder burger ter wereld mag toch enkel 2 nationaliteiten dragen? Of heeft de beste man, zich in Iran uitgeschreven en zijn nationaliteit opgezegd? Wat me erg sterk lijkt en onmogelijk lijkt.. Iemand een idee? Knap stukje journalistiek Nieuwsuur!

  Beantwoorden
 6. Wel OK item, maar er wordt veel gezegd zonder even een bron te laren zien. Ik krijg dan elke keer een onprettig gevoel. "Zo zei iemand: nee dankje, zo een [een Maltees paspoort] heb ik al.
  Wie zei dat? Geen filmpje, geen getuigen, geen bron. Lijkt wel een meneer de uil verhaal. Het kan zo net zo goed door Nieuwsuur verzonnen zijn.

  Beantwoorden
 7. StaatsPropaganda! Maak maar een documentaire hoe Mark Rutte constant het volk voorliegt en bedriegt. Onderzoek Hugo de snuif duif die samenzweert met de farmaceutische industrie.

  Beantwoorden
 8. Bij vacineren wordt de spuit niet even terug gepompt om te kijken of je niet in een bloedvat injecteerd. Daar kunnen de Astravisrio problemen van komen als het vaccin niet in de spier komt. Vroeger moest dat standaard is nu weggelaten uit het protocol. Spike cellen worden dan in het bloed aangemaakt i.p.v.de spiercellen. GgD doe de check en pas protocol aan.

  Beantwoorden
 9. Dit doet me denken aan die universiteit die ervoor gezorgd heeft dat Iran nu kernwapens heeft. Wordt weer een gevalletje als het kalf verdronken is dempt men de put

  Beantwoorden
 10. Wat een nep verontwaardiging
  Door massa immigratie krijgen miljoenen figuren een Europees paspoort .
  Die immigranten moeten een langer traject afleggen omdat ze geen 3 tot 9 ton op tafel kunnen leggen . Dus die betalen tussen de 5 en 50.000 om in een land te komen naar keuze. Eenmaal daar werkt de overheid Vol mee om die mensen aan een paspoort te krijgen.
  Hoeveel fraude is daarmee gemoeid ??? Ach daar mag je niet over praten anders ben je een racist en discrimineer je …… ach …

  Beantwoorden
 11. Hoe je het ook went of keert blijft dit een staatsrechtelijke aangelegenheid (de zaak stinkt behoorlijk) waarbij internationaal door de westerse mogendheden eu burgerschap wordt verhandeld. Een Rus of een (gesanctioneerde) dictator Eu-burgeschap koopt en Europa laat het toe. Een super logishe juridishe constructie, quod non! 😶😶

  Beantwoorden

Plaats een reactie