Volle kracht vooruit, de hoogte in: De Nieuwe Eindhoven!

laatste update: 04-2021


Samen met het Eindhovens architectenbureau DiederenDirrix heeft Stein een woontoren ontworpen met ruimte voor circa 140 appartementen variërend van grootte tussen de 50 en 125m2. Appartementen bedoeld voor Eindhovenaren die midden in de stad willen wonen. De naam De Nieuwe Eindhoven belichaamt alles waar het project voor staat: dynamiek, ruimte en leefbaarheid.

Met De Nieuwe Eindhoven investeren we niet alleen in woonruimte, maar voegen we ook waarde toe aan het centrum. De toren staat namelijk op een smalle sokkel en begint met vier verdiepingen open ruimte. Ruimte die Stein teruggeeft aan de gemeente Eindhoven om er, in nauwe samenwerking met diverse partners, een groot overdekt plein van te maken. De ideale locatie voor bijvoorbeeld culturele evenementen, buurtborrels en andere verbindende bijeenkomsten.

Dankzij de vrije zichtlijnen die door dit open gebied ontstaan, blijven ook het omliggende groen, de monumentale villa’s en het nabijgelegen hotel zichtbaar en goed toegankelijk.

Volle kracht vooruit, de hoogte in: De Nieuwe Eindhoven!

1 gedachte over “Volle kracht vooruit, de hoogte in: De Nieuwe Eindhoven!”

  1. Een prachtig project.. Had van mij wel wat hoger gemogen aangezien hier tot 105 meter gebouwd kan worden. Zeker omdat ernaast VDMA komt met ook spectaculaire hogere torens waardoor de spectaculaiteit van de nieuwe Eindhoven helaas door de geringe hoogte toch wat zal afnemen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie