Waarom komen dodelijke virussen vaak van vleermuizen? | NU.nl

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 
Veel virussen die voor de mens dodelijk kunnen zijn, zijn afkomstig van één dier: de vleermuis. Hoe komt dit? Abonneer je NU op het NU.nl YouTube-kanaal:

NU.nl is Nederlands grootste nieuwssite op het web en op mobiel. Snel, betrouwbaar en overzichtelijk: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ook op YouTube plaatsen we de belangrijkste video’s met o.a. binnen- en buitenlands nieuws, entertainmentnieuws, sportnieuws, technieuws en opmerkelijk nieuws.

► Volg ons ook op:

Website:
Instagram:
Facebook:
Twitter: l

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 

29 gedachten over “Waarom komen dodelijke virussen vaak van vleermuizen? | NU.nl”

 1. SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome), is ook een coronavirus. Een coronavirus is een type, een SOORT virus. Het virus waarmee we nu te maken hebben heet SARS-Cov-2 niet COVID-19. COVID-19 is de benaming die gegeven is aan de ziekte die het SARS-2-virus veroorzaakt. Dit is dus weer een SARS-pandemie. Een virus ontstaat niet op natuurlijke wijze, en boem er was een virus, nee absoluut niet. Er moet van buitenaf gemanipuleerd zijn. Virologen, epidemiologen, volksgezondheidspecialisten, artsen kunnen nooit antwoord geven op de vraag:" Hoe ontstaat een virus?" Ja, ze zijn aanwezig in een vleermuis o.a. Maar hoe komt het daar? Hoe ontstaat het voor het eerst? Aan de Geneeskundefaculteit wordt men dit niet geleerd. Er wordt altijd uitgegaan van het startpunt: Er is een virus, hoe gaan we het bestrijden? Waarom stelt niemand vragen die verder gaan dan de neus lang is? I.p.v. virussen te willen uitroeren of voorkomen wil men altijd alleen maar symptomen bestrijden.

  Beantwoorden
 2. Weet niet waar jullie info vandaan komt maar meeste viruses komen van dieren die wij vaak eten of die dicht bij ons wonen bijv (koeien,varkens,kippen,ratten,muizen) lees over influenza virus en hoe deze virus andere virusen die bij dieren voorkomt verandert alle epidemics van vroeger zijn meestal beinvloedt door het influenza virus die helpt virusen springen naar mensen dus de meeste virus en bacteria komen door dieren die wij mensen hebben gefokt de reden is als je teveel van 1soort bij elkaar zet krijg je snellere mutaties virus kan makkelijk springen van dier naar dier en uiteindelijk springt ie naar mensen en omdat deze dieren al 12duizend jaar met ons leven kan je wel zien waarom wij zelf hebben dit veroorzaakt mensen doordat we GEEN zelfcontrole hebben als soort als er niet zoveel van ons en de dieren die wij eten waren of als we veel meer verspreider woonde zouden ziektes die door virus of bacteria worden gemaakt niet kunnen verspreiden

  Beantwoorden
 3. Eigen schuld! Het is tenslotte door hun eigen toedoen, omdat dit land alles moet vreten wat maar poten en vleugels heeft. Zit nu maar op de blaren en ondervind de consequenties er maar van. Zorg eerst maar voor een wat beter dierenwelzijn daar in dat verdorven China. Arme weerloze beesten die levend gevild worden, honden en kattenvlees festival. Walgelijk !! Ondervind nu zelf maar wat het is om te leven in barre omstandigheden, was maar met meer respect omgegaan met de natuur. (Daar hoor je de hele media niet over)

  Beantwoorden
 4. Een mutatie is een kleine wijziging in één of twee van de aminozuren die de streng van het RNA van het virus vormen. Dat is een natuurlijk proces wat het huidige virus over de tijd zeer waarschijnlijk slechts zwakker maakt. Wat dit coronavirus bijzonder maakt is dat het ten opzichte van de laatste ‘verwanten’ over een viertal extra aminozuren beschikt, twaalf zogenaamde base-paren die in sequenties van drietallen worden weergegeven. Dit maakt dat virus extra gemakkelijk door de celwand kan dringen bij de aanwezigheid van stoffen als furin en plasmin. De laatste stof is veelal te vinden in patiënten met diabetes, hartziekten, overgewicht en andere aandoeningen waaronder dit virus meer significant huishoudt. Het voorkomen van deze extra aminozuren in de totale sequentie van het virus duidt op een verandering als gevolg van menselijk handelen.
  Het is niet gezegd dat dit virus met opzet het laboratorium heeft verlaten, het patroon echter duidt op het ‘gain of function’ onderzoek wat in veel laboratoria over de wereld wordt gedaan dat door virologen wordt uitgevoerd om de eigenschappen van dergelijke virussen te kunnen onderzoeken en te begrijpen. We kunnen slechts hopen dat hoe dergelijke virussen te bestrijden onderdeel is van dergelijk onderzoek. Zo niet zou het een goede zaak zijn om alvorens dergelijke onderzoeken te instigeren de vraag te stellen die we kennen uit ‘Jurassic Park,’ “when we could it, does that also mean we should?”
  Voor meer achtergrond informatie over dit onderwerp lees het artikel in de voorlaatste editie van Newsweek.

  Beantwoorden

Plaats een reactie