Wat moet u weten over uw rechten als hotelgast? in 2022

laatste update: 08-2022

Wat moeten hotels u vertellen?

Bedmijt:

Het is redelijk veilig om te zeggen dat de meesten van ons zouden willen aannemen dat hotels bepaalde informatie vrijgeven, zoals bijvoorbeeld een bedwantsenplaag.

Wat we helaas vonden, was dat als een hotel weet dat er bedwantsen zijn, ze eigenlijk niet verplicht zijn om gasten te laten weten.

Bedwantsen zijn serieuze zaken en bedwantsenrapporten kunnen hotels in gevaar brengen om klanten te verliezen, dus het is geen verrassing dat ze u niet vertellen als ze dat niet hoeven te doen.

U kunt echter uw eigen onderzoek doen en sites zoals BedBugRegistry.com bekijken om te zien of het hotel waar u in wilt boeken verleden tijd is met bedwantsen.

Sterfgevallen:

Op een meer macabere opmerking, we waren nieuwsgierig om te weten te komen welke hotels zich moeten vermelden tot aan de sterfgevallen in hun vestigingen.

Als er bijvoorbeeld een sterfgeval is in een van de kamers, moet het hotel de gasten die van plan zijn om hier in te verblijven op de hoogte stellen voordat ze boeken? Zijn hotels bovendien verplicht om de waarheid te vertellen als ze erom worden gevraagd?

In 2015 vertelde insider Jaccob Tromsky in de hotelindustrie aan MailOnline Travel dat sterfgevallen in hotels “niet zo zeldzaam zijn als gasten misschien denken”. Tromsky, die in twee tophotels in New Orleans en New York City heeft gewerkt, zei dat kamers eenvoudigweg ‘zijn schoongemaakt, schoongemaakt en verkocht … veel sneller dan je zou denken.’

Het belangrijkste is dat Tromsky bevestigde dat het hotelpersoneel vaak “verboden” is om details over sterfgevallen aan het hotel bekend te maken aan gasten.

Een ding dat een hotel verplicht is te doen, is fris beddengoed aanbieden als u erom vraagt. Dus hoewel de meeste hotels dit automatisch bieden, zorg er altijd voor dat u bij aankomst fris beddengoed aanvraagt ​​om ervoor te zorgen dat ze mooi en schoon zijn.

Als u bedwantsen vindt, biedt een hotel u een andere kamer – maar u moet in plaats daarvan om uw geld vragen en een ander hotel boeken. Helaas zijn bedwantsen waarschijnlijk niet beperkt tot één kamer en kan het hele hotel besmet zijn.

Hebben gasten of hotels over het algemeen meer vermogen?

Tot slot, om misschien de belangrijkste vraag te beantwoorden, wie heeft de macht in de gast-hotelrelatie? Allereerst is het de moeite waard om te weten dat een kleine klacht een lange weg gaat.

Dus als uw kamer er op een bepaalde manier uitziet op de website van het hotel, maar er in werkelijkheid helemaal anders uitziet, is het de moeite waard om te klagen.

De meeste hotelketens gaven toe dat als klachten terecht waren, er vergoedingen zouden worden betaald. Hoewel dit geen regel is, kozen hotels er vaak voor om gasten te compenseren in plaats van te lijden onder de woede van een slechte beoordeling online, of erger, voor de pers!

Je hakken graven over een probleem – alles van gaar voedsel tot de staat van de badkamer – verandert vaak in een impasse die een gast waarschijnlijk zal winnen.

Pandrechten op bagage:

Hoewel u een paar extra freebies of wat geld van uw rekening kunt halen, heeft het hotel nog steeds serieuze macht als ze het gevoel hebben dat u zich tijdens uw verblijf niet aan de regels hebt gehouden.

Sommige hotels waar we over spraken hadden een Company Lien op de bagage van gasten. Dit betekent dat wanneer het tijd is om te betalen, als een betaling niet doorgaat, het management het retentierecht heeft op de eigendommen van de gasten.

Een retentierecht verleent de schuldeiser het recht om de eigendom van de schuldenaar te allen tijde te verkopen of te veilen zonder verwijzing naar de gast.

Schade aan hotelkamer:

Op een gegeven moment hebben de meesten van ons een hotelkamer of twee schade aangericht. Nu hebben we het niet over het doelbewust weggooien van een kamer in zijn geheel, maar de meesten van ons hebben dit per ongeluk omgegooid of te hard getrokken.

Het meeste management van het hotel is waarschijnlijk welwillend als deze kleine problemen aan hen worden genoemd, maar eigendommen beschadigen en feesten in kamers is een andere zaak.

In de meeste van deze situaties fotografeert het hotelmanagement de kamer zodra u bent vertrokken en ontvangt het verklaringen van het personeel, bijna als een plaats delict!

Vervolgens worden de reparatiekosten berekend; met de schade zelf moet rekening worden gehouden, evenals met het daaruit voortvloeiende verlies van bedrijfsactiviteiten.

Houd er rekening mee dat de kosten kunnen oplopen, omdat kosten als “andere gasten compenseren” kunnen worden toegevoegd als u een bijzonder zware nacht hebt gehad en anderen hebt gestoord.

Het is waarschijnlijk dat gasten een schriftelijke kennisgeving (om juridische redenen) ontvangen van de schade en de daaropvolgende stappen.

De rechten van de gasten in dit geval, als ze de schade inderdaad hebben aangericht, zijn beperkt. Hotels kunnen echter zonder uw medeweten geen ongeautoriseerde kosten aan uw creditcard toevoegen.

Deze actie kan worden teruggedraaid en sommige banken kunnen stoppen met het toestaan ​​van betalingen door het hotel na het doorvoeren van een ongeautoriseerde actie.

Sommige hotels hebben echter in hun beleid uiteengezet dat “wij ons het recht voorbehouden de creditcard van de gast in rekening te brengen”, dus lees altijd de kleine lettertjes.

Verwijdering van hotelbezit:

We verlaten hotels meestal met een badkamer. Eigenlijk doen de meeste mensen dat wel. De miniatuur shampooflessen en zeep zijn er, toch?

Hotels kunnen geen half lege flessen of gebruikte zeep hergebruiken, dus je doet niets stiekems. Dit geldt echter niet voor grotere items in de kamer.

Het meenemen van beddengoed, ketels, televisies of wat u ook maar te pakken krijgt, zal niet onopgemerkt blijven. Hotels inventariseren wat er in elke kamer aanwezig is voor en na aankomst van de gasten.

Verwijdering van hotelbezit kan vaak leiden tot kosten voor een vervanging, en soms verwijderingskosten.

Aan de andere kant hebben gasten soms rechten als hun eigen bezittingen ontbreken. De Britse keten Future Inns, volgens haar hotelvoorwaarden, verklaart het standpunt van het bedrijf over de rechten van vermiste of gestolen bezittingen van gasten:

De eigenaar van een hotel heeft de plicht om redelijkerwijs zorg te dragen voor de eigendommen van zijn gasten die naar het hotel worden gebracht, al dan niet ingezetenen.

Als het verloren of beschadigd is geraakt door de nalatigheid van het hotel, kan de eigenaar aansprakelijk zijn. Naast deze plicht, die een herbergier gemeen heeft met anderen die geen herbergier zijn (particuliere hoteliers), heeft een herbergier in bepaalde omstandigheden een strikte aansprakelijkheid voor het eigendom van zijn ingezeten gasten.

Hoewel veel hotels vergelijkbare garanties bieden, kan het vaak moeilijk zijn om te bewijzen dat items verloren zijn gegaan door de nalatigheid van het hotel.

Future Inn zegt dat eigenaren aansprakelijkheid kunnen vermijden als hij kan aantonen dat het verlies of de schade is veroorzaakt door de “eigen nalatigheid”.

10 Hotelgeheimen van achter de receptie

1. HOTELS HALEN HET IN.

Het verbaast me dat een hotel niet rendabel kan zijn. Waarom? De gemiddelde kosten om een ​​kamer om te draaien en per dag operationeel te houden, liggen tussen € 30,- en € 40,-.

Als u minder dan € 30,-  per nacht betaalt in een hotel / motel, zou ik de kosten inzetten om die kamer om te draaien die bijna € 5,- kost.

Daarom wil ik douchen. Thuis.

Die omzet van € 40,- omvat schoonmaakproducten, elektriciteit en uurloon voor huishoudsters, bedienden van de minibar, receptiemedewerkers en alle andere werknemers die nodig zijn om een ​​kamer te exploiteren, evenals de kosten voor het wassen van de lakens. Alles.

Vergelijk dat met een gemiddelde kamerprijs en u kunt zien waarom het een winstgevend bedrijf is.

2. BLIJFT SLECHTS ÉÉN NACHT? U KRIJGT “DE GANG”.

“De term” wandelen met een gast “stuurt rillingen langs de rug van een manager. Aangezien het gemiddelde no-showpercentage dagelijks 10 procent is, zullen hotels waar mogelijk overboeken.

De verkoop- en reserveringsafdelingen worden aangemoedigd om de accommodatie te boeken met een capaciteit van 110 procent, in de hoop dat ze met annuleringen en no-shows elke kamer zullen vullen.

Wat gebeurt er als het getallenspel niet in het voordeel van het hotel speelt? Er wordt met iemand gelopen. Het hotel betaalt nu de hele kamer en belasting (plus één telefoontje – hoe schattig is dat?) In een ander vergelijkbaar hotel in de omgeving.

Een gast loopt meer kans om te lopen als:

1. Hij boekte via Expedia, vandaar dat hij een sterk kortingspercentage heeft en minder belangrijk is.
2. Hij is hier nooit eerder geweest en zal de stad misschien nooit meer bezoeken.
3. Hij is een een-nacht.
4. En deze is zoveel belangrijker dan alle anderen: hij gedraagt ​​zich als een eikel.

3. SLIMME KLACHTEN WINNEN.

Hoewel de meeste klachten rechtstreeks, persoonlijk of aan de telefoon bij de receptie moeten worden ingediend, moet u er rekening mee houden dat de meeste problemen helemaal niet door de receptie zijn veroorzaakt.

Dus geef een korte beschrijving van uw probleem, bied een oplossing als u die hebt en vraag vervolgens met wie u moet praten om het probleem op te lossen. “Moet ik hierover met een manager spreken?” “Moet ik hierover met de huishouding spreken?”

Dat zijn prachtige en mooie vragen om te stellen. Meestal zal de receptie het probleem onmiddellijk kunnen oplossen of op zijn minst als proxy optreden.

Wil je ervoor zorgen dat de agent niet knikt, ‘zeker’ zegt en geen verdomd ding doet? Krijg zijn of haar naam.

Niets verstrakt de keel van een werknemer alsof hij rechtstreeks wordt geïdentificeerd. Je hoeft hem of haar ook niet te bedreigen, gewoon een leuke casual “Bedankt voor je hulp. Ik kom later langs om te zorgen dat alles is geregeld. Tommy, toch? ‘

Wat je me ook vraagt, ik doe het. (Krijgt schreeuwen je wat je wilt? Nou ja, waarschijnlijk. Maar het is lang niet zo effectief.)

 

Hotelgast

4. Er is een betere manier om een ​​kussen te gebruiken.

Om een ​​kussensloop op te zetten, gooien de huishoudsters een stevige karatebak precies in het midden van het kussen en schuiven het erin, gevouwen als een broodje.

Deze methode heeft de voorkeur boven de civiele methode om het onder je kin te stoppen en de kussensloop op te trekken als een broek omdat deze dames er geen belang bij hebben om 50 kussens per dag in contact te laten komen met hun gezicht.

5. GENIET VAN UW LEMONIE VERSE GLAZEN.

Weet je wat een spiegel reinigt en ik heb het niet over strepen? Windex? Nee. Polijsten van meubels. Spray op een dikke witte basis, wrijf het in en je staat oog in oog met een vlekkeloze, streeploze spiegel.

Ik beveel u echter niet aan om deze tip te nemen en thuis toe te passen. Hoewel het gebruik van meubelpoets snel en effectief is, veroorzaakt het na verloop van tijd een wasachtige opbouw die een diepe scrub vereist.

De huishoudsters hielden deze beweging achter gesloten deuren, samen met nog een vies geheim dat ik niet ontdekte tot ik dames binnenkwam met Pledge in de ene hand en een minibarglas in de andere.

Het schoonhouden van die bril was ook onderdeel van het werk. Dus de volgende keer dat je een beetje kraanwater in het glas doet en je afvraagt ​​waarom het een aangename citroenachtige nasmaak heeft, is het omdat je net een shot Pledge hebt genomen.

6. BETAAL NOOIT VOOR DE MINIBAR.

Minibar. De meeste mensen zijn geschokt door de prijzen. U hoeft de items in de minibar echter nooit te betalen. Waarom niet?

Minibar-kosten zijn zonder twijfel de meest betwiste kosten op elke factuur. Dat komt omdat het proces voor het toepassen van die kosten verschrikkelijk onnauwkeurig is.

Toetsaanslagfouten, vertragingen bij het aanvullen, dubbele kous en honderden andere foutstappen maken de kosten van de minibar het meest ongeldige item.

Zelfs voordat gasten erin slagen de helft van de zin “Ik had die items nooit” te doorstaan, heb ik de aanklachten al verwijderd en wacht ik nu gewoon op hen om de overdreven ijverige ontkenning af te ronden zodat we allebei verder kunnen met ons leven.

7. BOEK OP EEN KORTINGSITE, KRIJG EEN KORTINGSERVARING.

Reserveringen gemaakt via kortingsites op internet zijn bijna altijd gepland voor onze slechtste kamers. Lijkt dit oneerlijk? Allereerst verdienen we de dunste winst van deze reserveringen.

En eerlijk gezegd, die gasten hebben niet echt voor onze accommodatie gekozen op basis van kwaliteit; ze kozen op basis van waarde. We stonden bovenaan een lijst gesorteerd op prijs. Maar de gast achter hen in de rij, degene met een zwaar tarief van € 500,-, koos ze voor dit hotel.

Als ze naar New York komt, gaat ze naar onze website om te zien wat er beschikbaar is. Omdat we geen reden hebben om aan te nemen dat internetgasten ooit weer bij ons zullen boeken, tenzij onze korting aan hen wordt gepresenteerd, is het echt zakelijk verstandig om onze beste kamers te bewaren voor gasten die uit eigen beweging boeken.

8. BELLMEN HATEN UW KOFFER – MAAR NIET OMDAT HET ZWAAR IS.

Bernard Sadow: de man die alle portiers haten, hoewel ze zijn naam nog nooit hebben gehoord. In 1970 vond hij de koffer op wielen uit, de vloek van het bestaan ​​van de portiers.

Daarvoor was de portiers een noodzaak, een leverancier van gemak en comfort, een nuttig lid van de samenleving.

Toen Sadow in oktober 1970 zijn eerste prototype aan Macy’s verkocht, veroorzaakte hij een catastrofale verandering in de gastvrijheidsomgeving, waardoor de eens nobele soort zich terugtrok, heroverweegt en opnieuw opduikt als een hustler die vecht om te overleven.

Sadow had net zo goed de zin kunnen bedenken die geen portiers wil horen, de zin die rekeningen onbetaald laat en Kerstmis ruïneert: “Nee, bedankt, ik heb het.” Of die verrassend veel voorkomende en onwetende zin: “Ik wil hem niet storen.” Wil je hem niet lastigvallen? De man heeft een gezin. Niemand heeft hier last van!

9. VOORBUREAUAGENTEN KUNNEN OOK AGENTEN VAN KARMA ZIJN.

Elke aankomende gast moet de zogenaamde eerste sleutels ontvangen, die zijn geprogrammeerd om het deurslot te resetten wanneer ze voor het eerst worden geplaatst, waarbij alle vorige sleutels worden gedeactiveerd.

Pas als de sleutels verlopen zijn of een nieuwe eerste sleutel in het slot komt, werken de sleutels niet. Met een ‘sleutelbom’ snijd ik een enkele initiële sleutel en begin ik opnieuw en snijd ik een tweede initiële sleutel.

Beide zullen werken als je de kamer binnenkomt, en zolang je de allereerste sleutel die je erin hebt gegooid blijft gebruiken, komt alles goed.

Maar de kans is groot dat u op een bepaald moment de tweede sleutel invoert, en dan wordt de eerste sleutel die u gebruikte als ongeldig beschouwd.

Traceer je dat terug? Geen kans. Komt dat terug op het feit dat u uw 9-jarige dochter zei dat ze haar mond moest houden terwijl ze haar kleine rugzak bij het inchecken hard afscheurde? Nooit.

10. ER IS EEN VEILIGE MANIER OM EEN UPGRADE TE KRIJGEN.

Hier is een van de beste leugens die uit de mond van een agent komen: “Alle kamers zijn in principe hetzelfde, mijnheer.”

Onzin. Er is altijd een hoekkamer, een kamer met een groter flatscreen, een kamer die vanwege de indeling van het gebouw een groter bad met twee wastafels heeft, een kamer die gemakkelijk met twee oprolbare stoelen past, een kamer die, hoewel vermeld heeft standaard standaard een gedeeltelijk uitzicht op de rivier de Hudson.

Er is altijd een betere kamer, en als ik voel dat je me in mijn zak brandende hebt laten glijden, zal ik het voor je vinden. En als er niets in de kamer te doen is, heb ik een hele reeks andere opties: laat uitchecken, gratis films, gratis minibar, roomservice en nog veel meer.

Ik zal doen wat nodig is om de fooi te verdienen en dan nog een beetje meer in de hoop dat je me weer zult slaan.

Sommige mensen voelen zich nerveus over deze beweging. Alsjeblieft niet. We zijn geautoriseerd om te upgraden voor speciale gelegenheden.

De speciale gelegenheid die nu plaatsvindt, is dat ik een solide 20 heb. Dat is speciaal genoeg voor mij!

Hotelbubbelbad Aw.png

 

Hotelbubbelbad homepage