Wat Nou Zuid-Holland Afl. 12: Ganzen

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 
Wat nou Zuid-Holland?! Aflevering 12: ganzen
Uitzenddatum: 21 december (West) en 23 december (Rijnmond)

In de provincie Zuid-Holland zijn teveel ganzen. Eind jaren zeventig waren er slechts enkele paren van alleen de grauwe gans. In 2010 zijn meer dan tien soorten broedende ganzen en overstijgt het aantal van alle soorten samen de 100.000. Al die ganzen hebben voedsel nodig en dat staat op de akkers van de boeren. Elk jaar is er vooral in de zomer veel schade aan de gewassen. En dus vinden de boeren dat de ganzen teruggedrongen moeten worden want zoals er nu naar uitziet worden het er alleen maar meer en dus neemt de schade elk jaar toe. De provincie Zuid-Holland heeft daarom besloten om het aantal ganzen terug te dringen. Uiteindelijk is er nog 2500 paar grauwe ganzen, 2600 paar brandganzen en 40 paar kolganzen welkom in de provincie.

Bas en Marjolein reizen af naar de Hoeksche Waard. Bas gaat mee op jacht met akkerbouwer Henk Melissant en Marjolein praat met Harm Niesen, de voorzitter van Stichting Faunabeheer.

==>> Click Here for The Best Amsterdam Hotel Deals


==>> Click Here for other Cities Hotel Deals in The Netherlands


==>> Click Here for Hotel Jacuzzi Deals in The Netherlands


 

14 gedachten over “Wat Nou Zuid-Holland Afl. 12: Ganzen”

 1. jagers zijn de grootste natuurkenners die nederland heeft. Zij moeten examens doen waarin zij alle theorie leren over de fanau van nederland. Daarnaast zijn zij veel actief in de natuur met speuren naar wild dat hun kennis alleen maar groter word. En als die harm ook nog niet een vegetarier is dan zou hij pro jacht moeten zijn want dit is het meest biologische vlees dat er op de wereld is.

  Beantwoorden
 2. Waarom moeten die mensen nou zo zielig omdat er ganzen worden afgeschoten, als de prijs van groente en fruit omhoog gaat lopen ze te janken. Vaak beseffen ze dit zelf niet eens (of ze hebben genoeg geld) Kijk ikzelf vind ganzen hilarisch en vind het kut om te zien dat ze afgeknald worden, maar als ik inbreek bij de konining word ik ook afgeknald wat is het verschil? Ikzelf ben ook een vleeseter (vooral kip en rundvlees) ik eet geen dingen als ganzen (omdat ik ze grappig vind) en ik wil er niet,

  Beantwoorden
 3. Zo uitzien als die met die vrouw met die rode muts zo ongezond, kijk maar is voor de grap naar vegatariers ze zien er vaak ongezond uit (geen kleur, duffe uitstraling snel koud hebben, snel moe) Mensen moeten vlees eten om de ijzerwaarde op pijl te houden proteinen koolhydraten etc. Een makkelijke manier vinden is lastig je zou er een grote kooi omkunnen zetten maar dit kost bergen werk, maar het houd gansen wel voor altijd buitenboord. Jij moet slapen, ganzen zijn dag en nacht actief…

  Beantwoorden
 4. ik denk als die man zo zeker weet dat wij er niets van kennen als jagers dat hij dringend de lessen die je er voor moet volgen voor nog maar te kunne jagen moet bijwonen en het examen maar is meedoen zullen wij is kijken en roepen wie hier de natuurkenners zijn !!! met der opblazerij altijd over de jacht en commentaar geven dat ze maar eens een heel jaar rondlopen met echte jagers dan weten ze hoe het in elkaar zit en zullen ze heel anders praten !!

  Beantwoorden
 5. "Die gans gaat helemaal de grond in." Hahaha. Jahoor, wat een Sukkel.
  Ik vind die boeren zeikerds en die jagers belachelijk. Hoop dat ze zichzelf ns raken ;)! Alsof het helpt om ganzen af te schieten. Er komen weer anderen voor in de plaats.

  Beantwoorden
 6. Hello,
  We ( South African Sport and Hunting Federation) is presenting a Sport and Hunt International 
  Safari first week of May 2015.

  I know you guys are busy, but just wanted to send you some info.

  Saw your vid about hunting.

  We will be competing against UK, Singapore and was hoping for a Netherland team as well.

  Arrival 30 April 2015

  From 1 May 2015 – 9 May 2015

  We will do 2 rounds of paper shooting with .270 or bigger Cal
  2 x Clays

  2 x rounds of normal Pigeon shooting plus some pigeon fun

  2 x Duck/Geese shooting

  2 Bush game Hunts ( Impala and Warthog )

  2 Plains game Hunts ( Blesbuck )

  All events are scored

  Cost per hunter GBP 1750.00 

  Though you might like to know about this

  Greeting from Sunny South Africa

  Regards

  Philip Viljoen

  Skype: hostinsa 

  Beantwoorden

Plaats een reactie