Workshop van kop tot staart – Karel 5 Gastro Bistro Events – Utrecht

laatste update: 03-2021


Herman van de zelfslachtende slager – ter Weele en zn. gaf een masterclass uitbenen bij Karel 5: van kop tot staart.

Een mooi beest met goede vetbedekking, vindt Herman van de roodbonte koe welke Vito en Jasper bij Dimitry van Vlees in de Kuip hebben uitgekozenHet bipsje van zo’n 60 kg ligt voor ons, nadat het 10 dagen aan karkas heeft gehangen. Herman vertelt en demonstreert. Ieder stuk van de koe wordt gebruikt, de haring (voor soep en sauzen), platte bil, stomp, het vliesstukje, etc. Zijn favoriete stuk? Het staartstukje, want dat heeft zo een mooie dikke rand met vet. Bij de slager zijn klanten vaak wat achterdochtig. Maar eenmaal bereid en geproefd zijn ze om: heerlijk!

En daar is het Vito en Jasper ook precies om te doen, dat de gast verrast wordt. Daarom zijn ze vooral geïnteresseerd in de niet voor de hand liggende delen. Zo kan het keuken team natuurlijk al hun creativiteit kwijt. Benieuwd naar de smaak en wat Vito en zijn team ervan maken? Reserveer een tafel bij Restaurant Karel 5!

Plaats een reactie