Zonnepark op golfbaan van Dorhout Mees in Biddinghuizen

laatste update: 04-2021


https://dedrontenaar.nl/

BIDDINGHUIZEN – De golfbaan van Dorhout Mees wordt in 2020 teruggebracht van 54 holes naar minimaal 9 en maximaal 18. Op de huidige golfbaan wordt een zonnepark aangelegd van naar verwachting 85 hectare.

„De golftak wordt afgebouwd, maar met onze overige activiteiten gaan we onverminderd verder”, zegt de directie van Dorhout Mees in een toelichting, „Het hotel wordt zelfs uitgebreid. Het gaat bij ons bedrijf om de samenhang van de verschillende activiteiten en dat gaat onverminderd door.”

Minder loyaal

De golfsport heeft het moeilijk. Het voortbestaan van diverse golfbanen in Flevoland staat ter discussie. Bij Dorhout Mees constateert men dat de belangstelling landelijk terugloopt en dat veel golfers vanwege tijdgebrek volstaan met het lopen van 9 holes. Bovendien zijn golfers steeds minder loyaal aan één locatie en binden ze zich niet meer aan een vereniging.

Dorhout Mees heeft ‘omgezet naar fulltime leden’ een ledenaantal van ongeveer 550. Dat is ongeveer de helft van tien jaar geleden. Het bedrijf denkt dat die leden ook op een afgeslankte golfbaan volop aan hun trekken kunnen komen.

Veel geld geïnvesteerd

De directie ontkent dat goedkoop verkregen recreatiegrond nu op een slimme manier te gelde wordt gemaakt. Volgens het bedrijf is de voormalige landbouwgrond indertijd voor een marktconforme prijs gekocht en is er in de loop der jaren veel geld geïnvesteerd in de aanleg en het onderhoud van de golfbaan.

Het zonnepark moet één van de grootste van het land worden. De provincie Flevoland heeft bepaald dat er in het buitengebied in totaal voor 500 hectare aan zonneparken mag komen. Daarvan heeft de gemeente Dronten 110 hectare toebedeeld gekregen. Als er bij Dorhout Mees inderdaad een park van 85 hectare komt, is daarmee het grootste deel van de gemeente Dronten vergeven.

Video

DeDrontenaar.nl sprak over de plannen voor de golfbaan met Gauke Zijlstra, woordvoerder en PR-man van de firma Dorhout Mees uit Biddinghuizen.

Plaats een reactie